""
""

SEČA FAVORITA U RUSIJI: Bivši partizanovac srušio Anži, izgubio i Zenit (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.13. | 15:51

Poslednjeplasirana Mordovija slavila protiv tima iz Mahačkale (2:0), a prvi gol postigao Milan Perendija. Rubin bolji od Zenita (1:0)

 

Moskovskom CSKA otvaraju se sva vrata na putu ka novoj tituli! Prvi pratilac Armejaca Anži, neočekivano je izgubio na startu drugog dela sezone od poslednjeplasirane Mordovije (0:2), pa sada lider ima pet bodova viška. 

Izabrane vesti

Zanimljivo, Etoa i drugove načeo je bivši defanzivac Partizana Milan Perendija, koji je već u 3. minutu doneo prednost svom timu.

Posle jednog kornera sa desne strane štoper Mordovije se najbolje snašao u gužvi i zakucao loptu u mrežu sa dva-tri metra.

Anži je inače očajno odigrao prvo poluvreme, nije nijednom ugrozio gol domaćeg tima, pa i ne čudi što je na odmor otišao sa golom zaostatka.

Međutim, ni u nastavku nije bilo mnogo bolje za družinu iz Mahačkale, pa je Muhametšin dvadesetak minuta pre kraja otklonio sve dileme oko pobednika ovog duela.

Ovo je tek treća pobeda Mordovije u dosadašnjem toku šampionata, ali sada su im šanse za opstanak znatno porasle, jer za Volgom, koja je prva iznad crte, posle kompletnog 20. kola zaostaju samo pet bodova.

Loš dan favorita upotpunio je poraz Zenita u Kazanju, pa je sada i ova ekipa u vrlo nezavidnoj situaciji, pošto za liderom zaostaje čak osam bodova.

Rubin je slavio rezultatom 1:0, a jedini gol postigao je malerozni Neto, koji je pogodio svoju mrežu u 30. minutu meča. Rondon je iskoristio kiks odbrane, prebacio golmana, a loptu koja je išla u praznu mrežu Neto nije uspeo da izbaci, već je zakucao u gol.

Ovo je kraj očajne nedelje za brazilskog defanzivca, koji je u četvrtak protiv Bazela u meču Lige Evrope skrivio penal i zaradio crveni karton, posle čega su švajcarci došli do konačnih 2:0.

Ovaj trijumf doveo je ekipu iz Kazanja do šestog mesta na tabeli.

PREMIJER LIGA – 20. KOLO:

Petak:
Volga – Kuban 0:2 (0:1)
/Ozbiliz 20, Tlisov 90+1/

Krasnodar – Amkar 2:1 (1:1)
/Marsio Abreu 27, Vanderson 57 – Burmistrov 25/

Subota:
Dinamo Moskva – Lokomotiva Moskva 1:0 (1:0)
/Solovljev 20/

Krila Sovjetov – CSKA Moskva 0:2 (0:1)
/Vemblum 38, Musa 72/

Alanija – Rostov 0:0

Nedelja:
Spartak – Terek 3:1 (2:0)
/Movsisjan 2, 29, 76 - Maurisio 78/

Rubin – Zenit 1:0 (1:0)
/Neto 30ag/

Mordavija - Anži 2:0 (1:0)
/Perendija 3, Muhametšin 72/

(foto: Action Images)


tagovi

Anži MahačkalaEvropaMilan PerendijamordovijaPremijer ligaPremijer liga RusijaRubin KazanjRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara