""
""

Senzacija u Engleskoj: Tim iz pete lige izbacio premijerligaša! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 18.02.17. | 15:28

Maleni Linkoln šokirao Barnli kao gost (1:0) i plasirao se u četvrtfinale FA kupa

Čudo se desilo! Magija FA kupa ponovo se danas prikazala u najlepšem svetlu u Barnliju gde je petoligaš Linkoln u samoj završnici eliminisao ekipu Šona Dajša. Na stranu što je klub iz elitnog ranga engleskog fudbala igrao danas u kombinovanom sastavu, maleni Impsi bili su hrabri i zaslužili su plasman četvrtfinale najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Izabrane vesti

Posle Ipsviča i Brajtona, fudbaleri Denija Koulija uzeli su možda najdraži skalp, a za šok na Turf Muru pobrinuo se defanzivac Šon Raget posle klasične "engleske" akcije u samoj završnici. Igrao se 89. minut, gosti su izveli skraćeni korner, a posle glavometa u šesnaestercu Barnlija, loptu je zahvatio Raget i sa nekoliko metara matirao očajno postavljenog golmana Hitona.

Veliki trenutak za Linkoln i oko 3.200 navijača Impsa koji su stigli ovog popodneva sa istoka Engleske. Ovaj maleni klub ostvario je danas najveći uspeh u svojoj istoriji, pošto najviši plasman u treću diviziju pre pedesetak godina i niželigaški trofej Fudbalske lige iz 2001. sigurno nisu u rangu četvrtfinala FA kupa.

Ujedno, Linkoln je i prvi niželigaš koji je uspeo da se dokopa četvrtfinala FA kupa u preko 100 godina dugoj tradiciji ovog takmičenja. Alal vera!

FA KUP - 5. runda

Subota:
Barnli - Linkoln 0:1 (0:0)
/Raget 89/

16.00 Hadersfild - Mančester Siti
16.00 Midlzbro - Oksford
16.00 Milvol - Lester
18.30 Vulverhempton - Čelsi

Nedelja:
15.00 Fulam - Totenhem
17.30 Blekburn - Mančester Junajted

Ponedeljak:
20.55 Saton Junajted - Arsenal

(FOTO: Action Images)


tagovi

BarnliEngleskaFA kupLinkolnPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara