"Lester"
"Lester"

Ser Aleks Ferguson veruje u Lisice: Oni su dašak svežeg vazduha, zaslužuju titulu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.16. | 08:43

"Mislim da tim momcima neiskustvo neće napraviti problem", ističe legendardni trener Mančester Junajteda

LesterProšle sezone Lester je dramatično izbegao ispadanje iz lige, a sada je na pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Totenhem. Ser Aleks Ferguson, bivši i legendarni trener Mančester Junajteda, ističe da su Lisice zaslužile da se na kraju šampionata nađu na pobedničkom postolju.
"Lester je zagrizao, to je najbolji tim do sada u sezoni. Bez sumnje. Zaslužuju da osvoje titulu. Možda mislite da se računa i njihovo neiskustvo, ali Lester ima neverovatnu energiju i zajedništvo koje nagoveštava da će proći kroz sve ovo", istakao je čuveni Fergi.

On je čak našao sličnost između ovog tima Lisica i generacije koju je on predvodio na klupi Junajteda.
"Na primer, pobedili su nekoliko utakmica sa 1:0. Imao sam sezonu u Junajtedu gde smo osam mečeva slavili tim rezultatom i osvojili ligu. Takve pobede su veoma važne. To mi pokazuje kakav su kolektiv i da neće izgubiti. Ne plaše se situacije u kojoj se nalaze, što je veoma važno", kaže bivši trener.

Izabrane vesti

Ima Ferguson mnogo pohvala za svog kolegu na klupi Lisica, Klaudija Ranijerija.
"Nisam primetio nikakvu nervozu, a to ide na račun trenera koji ih je smirio. Fantastični su, oni dašak svežeg vazduha i sjajni su za igru uopšte. Blizu su finiš linije. Sigurno će ispustiti neki bod. Možda izgubiti meč. Ali i drugi će. Totenhem je najveći takmac, nisam video godinama Sparse da igraju tako dobro, ali mislim da će Lester proći prvi kroz cilj", istakao je Ferguson.

Do kraja je još sedam kola, Lester ima pet bodova prednosti u odnosu na Totenhem. Lisice u nedelju dočekuju Sautempton, dok Sparsi dan ranije gostiju Liverpulu.

(FOTO: Action images)


tagovi

ser Aleks FergusonPremijer ligaLester SitiLesterEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara