Šest utakmica do istorijskog podviga

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.10.18. | 08:09

Šangaj SIPG hita ka osvajanju prve titule u istoriji i prekidu dinastije Guangdžou Evergrandea

Perfektna situacija je pred Šangajem SIPG. Do kraja sezone preostalo je da odigra još šest utakmica, na liderskom je mestu sa bodom više od najbližeg i najopasnijeg rivala Guangdžou Evergrandea, uz meč manje, što će reći da je sve u njegovim rukama. Ako uspe da pobedi sve do kraja, uspeće da se dokopa prve titule prvaka u istoriji. 

Četa Vitora Pereire nalazi se u najboljoj formi, sa devet vezanih utakmica bez poraza, tokom kojih je ostvarila osam pobeda. Hulk, Oskar i Elkeson, uz neverovatnog Vua Leija, ikone kluba i najefikasnijeg igrača Superlige, čine čuda u poslednjih mesec i po dana, zbog čega su prešišali donedavno neporaženi Peking Guan i zaposeli vrh na koji je godinama pretplaćen Evergrande. Ukoliko Šangaj uspe da pobedi fenjeraša Guejdžou, koji je vaskrsao onda kada su ga svi otpisali i ostvario dve pobede u poslednja dva kola, imaće na četiri boda suficita. Iako je SIPG apsolutni favorit, neće mu biti lako, jer na plećima ima i pritisak sa kojim se treba znati nositi.

Izabrane vesti

U drugom meču dana Guangdžou RF dočekuje posrnuli Peking Guan. Puleni Dragana Stojkovića Piksija nikako da se konsoliduju, već po ustaljenoj tradiciji igraju po sistemu toplo-hladno. Pozicije koje vode u kontinentalna takmičenja su nemoguća misija, ali ni zona komfora ne dozvoljava totalno opuštanje. Prosek se ne toleriše i ne karakteriše legendarnog fudbalera, koji će sigurno pohrliti da iskoristi agoniju u kojoj se nalaze ihgrači Rodžera Šmita. Peking Guan je u seriji od tri poraza i polako gubi korak vodećom trojkom, pa se potpuno posvetio finalu kupa u kome ga čeka dvomeč sa Šandungom po završetku prvestva.

KINA 1 - 25. KOLO

Petak
Peking Rene - Henan 1:0 (0:0)
Šandung - Tjenđin Đuenđen 3:2 (2:1)

Subota
Dalijan - Đengsu 3:1 (1:1)
Hebei - Guangdžou Evergrande 0:3 (0:1)
Čungćing  - Šangai Šenhua 0:1 (0:0)
Tjenđin Teda - Čangčuen 3:3 (1:2)

Nedelja
13.35: (7,00) Guangdžou RF (4,50) Peking Guan (1,40)
13.35: (1,18) Šangaj SIPG (6,75) Guejdžou (12,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Kina 1Šangaj SIPGHulkOskarGuangdžou R&FPeking Guan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara