"Slavlje fudbalera Voše"
"Slavlje fudbalera Voše"

ŠESTA SREĆA? Voša u finalu Kupa! (FOTO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.13. | 17:49

Maestralna peta Nemanje Radoje zakopala nade Romantičara

 

Slavlje fudbalera VošeIstorijska prilika, čin šesti! Vojvodina se u revanšu sa OFK Beogradom izborila za novu priliku da se konačno domogne toliko željenog trofeja Kupa Srbije. Danas joj je bio dovoljan pogodak 20-godišnjeg Nemanje Radoje, velike nade novosadske Stare dame, koji je u 61. minutu pogodio za ispostavilo se konačnih 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

Do tog trenutka potpuno ravnopravna utakmica, koja je mogla da ode u oba smera, ali je sva drama nestala kada je u tom 61. minutu Stojan Vranješ centrirao sa desne strane, a Radoja maestralnom petom sproveo loptu iza leđa Milana Lukača i nagovestio potencijal koji ima u nogama. Sreća za Vojvodinu je i što Branislav Trajković nije stigao da na gol liniji zakači loptu, iako je to želeo, jer bi u tom slučaju arbitar morao da svira ofsajd.

Sav polet u igri domaćih iščezao je u tom trenutku, jer je postalo jasno da će Romantičari u poslednjih pola sata morati još dva puta da zatresu mrežu Lala. Nemoguća misija, pokazalo se.

Prethodno je u toj nameri uspeo Miloš Mijić, ali je sav posao uradio Ivica Jovanović, koji se efektnom fintom oslobodio dvojice neopreznih čuvara i potom šutirao sa 10 metara iskosa, ali je Nemanja Supić uz pomoć prečke uspeo da odbrani taj udarac. Međutim, Vladan Pavlović se okliznuo, pa je do lopte prvi stigao Mijić i sa par metara pogodio nebranjenu mrežu.

Prečka je Voši pomogla i u 16. minutu kada je Danijel Gašić bio najviši u skoku posle kornera Veseljka Tiruvnovića, ali je Supić fantastično reagovao i loptu odbio u okvir gola.

Voša je odgovorila u 22. minutu kada je agilni Abubakar Oumaru, koji je sve vreme mučio defanzivce OFK-a, poslao sjajnu loptu ka Aleksandru Kataiju, međutim, samo da bi 22-godišnji krilni fudbaler iz prve, iako sasvim sam, tukao tik pored stative.

Sa distance su pokušavali Mijić na jednoj, Enver Alivodić na drugoj strani, ali je tempo utakmice pao u drugom poluvremenu posebno posle gola Radoje, koji je na period od 20 minuta potpuno slomio duh Romantičara i umrtvio meč.

Igra se rasplamslala tek u poslednjih 15 minuta, ali je tada bilo prekasno za povratak u igru. Udarci Vranješa u 77. minutu, Nemanje Nikolića u 79, Ivice Jovanovića u 85. i Abubakara Oumarua u 88. poslužiuli su kao čista zabava za nekoliko hiljada navijača na Omladinskom stadionu. Dobar deo njih činili su i oni koji su na Karaburmu stigli iz Novog Sada.

Voši sada preostaje samo da sačeka revanš Jagodine i Javora pod Đurđevim brdom (20 sati) gde će gosti iz Ivanjice braniti minimalnu prednost iz prvog susreta.

Podsetimo, Vojvodina je već igrala pet finala Kupa, tri od kada je Srbija postala samostalna - 2007. i 2010. godine zaustavila ih je Zvezda, a 2011. Partizan u onom skandaloznom, prekinutom meču.

Trener Voše Nebojša Vignjević sigurno se nada da će sada Fortuna biti naklonjena njegovom timu. Danas je bila.
"Možda smo rivalu prepustili malo previše inicijativu, pa je normalno da smo se posle primljenog gola malo zabrinuli. Posebno jer nas je sećanje na partiju golmana Lukača iz prvog meča teralo na strahopoštovanje. Međutim, imali smo sreće da brzo izjednačimo, a kasnije je sve bila rutina. Uostalom, znali smo da ćemo sa Kataijem, Alivodićem i Oumaruom napred postići bar jedan gol. Nema veze što to nije učinio niko od njih, bitno je da su protivniku sve vreme zadavali probleme. A posebno mi je drago što je pogodio Radoja, jer je mlad i kvalitetan igrač koji je preuzeo odgovornost".

Šef struke OFK Beograda Zoran Milinković sportski je priznao poraz rekavši da nema šta da zameri svojim pulenima.
"Pohvalio bih sjajan ambijent. Dobra utakmica, utakmica koja vraća veru u srpski fudbalu. Vojvodina je bila favorit, a mojim momcima mogu samo da čestitam. Puno su uradili, činilo se da imamo sve posle gola Mijića... Malo je nedostajalo. Nekada je to malo u fudbalu mnogo".Kapitulacija Milana Lukača

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Kup SrbijeMiloš MijićNemanja RadojaOFK BeogradSrbijaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara