"Svi oni bi najradije odmah da zaborave sezonu iza sebe"
"Svi oni bi najradije odmah da zaborave sezonu iza sebe"

Sezona iz pakla! Najgori tim je tim koji bi napao Ligu šampiona: Vidić, Falkao, Di Marija…

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.05.15. | 17:41

Zanimljiv izbor Eurosporta

Svi oni bi najradije odmah da zaborave sezonu iza sebeDaleko od toga da ne znaju lopte, ali proteklu sezonu iz različitih razloga neće pamtiti po dobrom. Eurosport je naime sastavio najgori tim takmičarskog ciklusa 2014/2015, a imena koje su se našla na spisku bi u nekim ranijim vremenima konkurisala za idealnih 11 fudbalske planete.

Među stativama Giljermo Očoa, koji je posle maestralnog Mundijala otišao u veći klub, ali se potom pretvorio u duha, pa uz svoje ime nema niti jedan prvenstveni nastup u dresu Malage?!

Izabrane vesti

Na mestu levog beka Ešli Kol, kome nije prijala selidba u Rim, na levom Daglas zbog kojeg Barselona i dalje traći naslednika Danija Alvesa, iako je bila uverena da ga je već pronašla. Na štoperskim pozicijama najskuplji centralni bek u istoriji fudbala Elijakim Mangala (54.000.000 evra ga Mančester Siti platio Portu), te Nemanja Vidić, kojem kao i Kolu selidba u Italiju nije oživela usnulu karijeru onako kako su se nadali u Interu.

Ispred defanzivne linije majstor kakav je Sami Kedira i dokaz da i veliki igrači proživljavaju teške trenutke. Posebno kad je Real Madrid u pitanju. Valjda je takvu sezone predostio i Anhel Di Marija, brže bolje je napustio Santjago Bernabeu, odlično počeo u Mančester junajtedu, ali je konačan zaključak urednika Eurosporta da se od najskupljeg pojačanja u istoriji Premijer lige (75.000.000) više očekival.Šta tek reći za Huana Kvadrada, koga je Čelsi platio 33.000.000 evra samo da bi se ubrzo ispostavilo da je Fjorentina mnogo bolje prošla sa Muhamedom Salahom. Kvadrado je pak nestao sa fudbalske mape.

Možda najčudniji izbor na listi je Mario Gece, ali je istina da se posle pobedničkog gola u finalu Mundijala predviđalo da će 22-godišnji as Bajerna dokazati da je stasao u istinsku veličinu mladi Nemac čak ni posle povreda Arjena Robena i Franka Riberija nije izborio za mesto u startnih 11 Pepa Gvardiola za ključni dvomeč sa Barselonom u polufinalu Lige šampiona.
"Razočaravjuća izdanja. Stagnira, nedostaje mu agresivnost", nezadovoljan je i legendarni Franc Bekenbauer.

Napadače najgoreg tima sezone teško da će iko moći da odbrani. Mančester junajted je već odlučio da se pozdravi sa Radamelom Falkaom, u Liverpul u udaraju glavom u zid i pitaju se: Šta nam je trebalo da dovodimo Balotelija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSami KediraRomaReal MadridRadamel FalkaoNemanja VidićNemackameđunarodni fudbalMario GeceMario BaloteliMalagaLiverpulItalijaInterHuan KvadradoGiljermo OčoaEvropaEsli KolEngleskaEljakim MangalaDaglasČelsiBajern MinhenAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara