"Sijetl Saundersi slave pobedu u MLS Kupu"
"Sijetl Saundersi slave pobedu u MLS Kupu"

Sijetl šampion SAD, penalima srušen Toronto

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.12.16. | 08:51

Saundersi prvi put u istoriji osvojili MLS Kup

Sijetl Saundersi slave pobedu u MLS Kupu

Sijetl Saundersi su novi šampioni Mejdžor lige sokera, najvišeg ranga profesionalnog fudbalskog takmičenja u SAD. Oni su nakon izvođenja jedanaesteraca, a pošto ni nakon produžetaka nije bilo golova, sa 5:4 savladali Toronto.

Izabrane vesti

Za MVP-a finala proglašen je golman pobedničke ekipe, Švajcarac Štefan Fraj. Malo ko je očekivao da će Sijetl uspeti da podigne prestižni pehar, ne samo zato što se finale igralo u ledenom Torontu (temperatura je bila -5 celzijusa), pred hiljadama kanadskih navijača, nego i zbog situacije u kojoj se klub našao.

U ovaj šampionnat Saundersi su ušli kao veliki favoriti, ali im je prvo u Kinu otišao najbolji igrač, Obafemi Martins, da bi potom krenuo niz loših rezultata te su morali da otpuste jedinog trenera kojeg su do tada imali, Zigrfida Šmita. Njega je uspešno zamenio Brajan Šmecer, ali je potom zbog problema sa srcem u prevremenu penziju morala legenda američkog "sokera", Klin Dempsi. Ni sve to, kao ni opasni Toronto predvođen magičnim Sebastijanom Đovinkom, nisu uspeli da zaustave Sijetl na putu do prve nacionalne titule.

(foto: Action Images)


tagovi

KanadaMLSSebastijan ĐovinkoSijetl SaundersToronto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara