"Spasliac: Predrag Sikimić"
"Spasliac: Predrag Sikimić"

Sikimić puca rafalom i spasava bledu Zvezdu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.10.16. | 16:56

Golovima iskusnog napadača crveno-beli savladali Rad - 2:1

Spasliac: Predrag Sikimić

Prošle godine Katai, Ibanjez i Grujić, a ove jeseni - Predrag Sikimić! Malo je ostalo od šampionskog sjaja Crvene zvezde, gotovo ništa, ali prašinu sa još jednog bledunjavog izdanja crveno-belih obrisao je iskusni superligaški buldužer. Golovima Predraga Sikimića crveno-beli su savladali Rad sa 2:1, sačuvali šest bodova prednosti i opet se držali korisnog, ali ovde ne baš prihvatljivog gesla - da je rezultat ispred igre.

Izabrane vesti

Činjenica je da klub sa Marakane nema naznaka ozbiljne igre, međutim narednih dana imaće - mir. Senka još jednog kiksa lebedela je na crveno-beloj strani nakon što je Denić nadskočio Le Taleka, ali grudi Predraga Sikimića bile su ovog popodneva dovoljno široke. Taman da poput kišobrana sakriju nedovoljnu kreativnu partiju Crvene zvezde, u čijim redovima je malo ko zaslužio apaluze i prelaznu ocenu.

Ništa novo kada su u pitanju nove pojave na najvećem srpskom stadionu: slab ritam, bačeno prvo poluvreme i veliki raskorak u želji i htenju pojedinih igrača Crvene zvezde. Videli smo, u prvih 45 minuta, Srđana Plavšića željnog igre koji je bar pokušavao da napipa greške u odbrani Rada. Sa druge strane Džon Ruiz kao da nije došao na utakmicu, a vezni red Crvene zvezde predstavljao je običnu ravnu liniju bez promene ritma.

Zvezda je prvo poluvreme udarila preko desnog boka. Tamo su Plavšić i Petković iskreirali smislenu akciju, pa je Ćulumu malo nedostajalo da pogodi sopstvenu mrežu. Najava velike i korisne inicijative Crvene zvezde bila je obična varka za navijače domaćeg tima gladne dobrih poteza i fudbalskog gurmanluka. Toga odavno nema na najvećem srpskom stadionu.

Iskusni napadač je bio najzapaženiji danas

Rad nije pokazao ništa specijalno, ali je baš kao i BSK u nedavnom kup okršaju lako odolevao. Balon centaršutevi bili su lako rešiva jednačina za iskusnog Stevu Bateza i mladog superligaškog lava Nikolu Maraša. Građevinari nisu znali kako da iskoriste brojne prilike za kontre, ali su znali kako da umrtve i onako dizelaški ritam aktuelnog šampiona. Sitnim faulovima gosti su prebili Srđana Plavšića kao vola u kupusu. Ostalih pretnji gotovo da nije bilo. Uostalom, učinak Crvene zvezde u prvom poluvremenu može da se lako i precizno okarakteriše: solidna šansa u šestom minutu i onda par udaraca sa distance. Nedovoljno za vođstvo - dovoljno da se izmami tek neki apaluz.

Možda je stručni štab osetio da pancir Građevinara mora da se prbije brzinskim sposobnostima. Otuda je Andrija Luković ustupio mesto Srniću, a već u 47.minutu su Plavšić, Ruiz i Anđelković su po levom boku školski napravili višak. Usledio je centrašut, pa karambol, posle kojeg se najbolje snašao Predrag Sikimić i postigao peti prvenstveni gol u sezoni. Iako su bili ograničeni na defanzivu Građevinari nisu bacili koplja u trnja. Sa uverenjem da će njihov minut doći sačekali su savršeni centaršut Lutovca i skok Denića koji je rezultirao izjednačenjem.

Teško su crveno-beli dolazili u opasnu zonu, nije bilo ni sinhronizovanog presniga, niti je poslednja linija Rada osećala veliki pritisak. Prednost Crvene zvezde leži u tome što pojedinci i u stanju hibernacije mogu da naprave prevagu u domaćim okvirima. Tako je ponovo tek prosečni Donald sjajnom asistencijom spojio sa golom Sikimića u 75.minutu. Istančanom golgeterskom njuhu Zvezdinog napadača nije promakla neuspela ofsajd pozicija Batesa i Maraša

Ponovo je Sikimić navukao opremu spasioca. Baš kao protiv Čukaričkog pre dve sedmice.

CRVENA ZVEZDA – RAD 2:1 (0:0)
/Sikimić 47 i 75 - Denić 65/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 6480
Sudija: Ilija Brdar

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović – Petković, Al. Luković, Le Talek, Anđelković – Poletanović (od 90. Tendulić), Donald, An.Luković (od 46.Srnić), Ruiz (od 70. Ruiz), Plavšić – Sikimić

RAD (4-2-3-1): Filipović – Jovanović, Maraš, Bates, Ljubinković – Ćulum, Petrović (od 87. Vico), Lutovac, Mladenović, Denić – Đenić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadPredrag SikimićMičel DonaldFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara