""
""

Simon - genije, Zlatan - čudo, čovek koji mrzi Mančester i remi za Čelsi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.01.17. | 18:50

Antonio Konte, slavi ovo - 1:1 u derbiju Junajted - Liverpul

Antonio Konte, srećna ti titula!

Pevaju navijači Čelsija, pevaju i prstom pokazuju na fudbalere iz Mančestera i iz Liverula koji su im danas, združenim snagama, otvorili put ka osvajanju šampionskog pehara. Samo nekoliko sati pošto je Everton demolirao Građane (4:0), stigao je i remi u velikom derbiju na Old Trafordu koji najviše odgovara lideru na tabeli, jer sad ima sedam bodova više od Totenhema i čistu situaciju da posle 21. kola počne da hladi šampanjac.

Izabrane vesti

A ambicije Liverpula večeras je, u završnom meču ove runde, “ohladio” je Zlatan Ibrahimović. Čudesni napadač je šest minuta pre kraja pogodio glavom za više nego zasluženo izjednačenje Crvenih đavola, al i za još jedan korak u mestu ekipe Jirgena Klopa, koja je imala prednost i fantastičnog Simona Minjolea, ne i srćee da se odbrani od oluje na Old Trafordu.

Četa sa Enfilda, iako uzdrmana kadrovskim problemima, imala je sve na tacni. Činilo se da će na sličan način kao protiv Grđana poslednjeg dana 2016. slaviti u još jednom derbiju. Gol u uvodnoj trećini utakmice, a onda nesvojstveno nemačkom strategu, vrlo dobra odbrana, koja na kraju, ipak, nije izdržala sve napade Đavole.

Milner je bio precizan sa 11 metaraSve do pred kraj imao je Liverpul priključak sa Čelsijem, zahvaljujući - Polu Pogbi. Najskuplji fudbaler sveta skrivio je, skroz nerezonski, jedanaesterac u 26. minutu, igranjem rukom poklono zicer Džejsmu Milneru, a čovek koji je otvoreno govorio kako mrzi Mančester nije propustio priliku da uradi ono što najbolje zna. Da pogodio sa 11 metara. Deseti uzastopno precizno izveden penal zamenika kapitena izgledao je dovoljnim za povratak na “minus pet”, mada bi bilo pošteno da svaki navijač Liverpula posle ovog meča stisne ruku Simonu Minjoleu, a Jirgen Klop se izvini fanovima što je verovao da je njegov izum Loris Karijus bolji golman od Belgijanca.

Nije. To je Minjole na najbolji način demionstrirao na Teatru snova, ukrotivši bar dva zicera kojima je Junajted pretio. Najpre je u 33. minutu na sjajan način ukrotio strelu Zlatana Ibrahimovića iz slobodnog udarca, u 42. izašao kao pobednik u situaciji “jedan na jedan” sa Henrikom Mhitarijanom, pred kraj je fenomenalno odbranio zicer Vejnu Runiju (iako je ovaj bio u ofsajdu), ali nije imao rešenje za još jedan šut švedskog asa.

Krenuo je Žoze Murinjo pred kraj meča na sve ili ništa, uveo brzanjca Huana Matu i tornja Maruana Felainija, ovaj drugi je pogodio stativu, a na odbitak reagovao Antonio Valensija i u 84. minutu namestio Ibri 14. pogodak u sezoni, kojim se na vrhu liste strelaca poravnao sa Dijegom Kostom i Aleksisom Sančezom.

Bila je to naplata Junajtedove ofanzive, stvarno je Mančester igrao dobro u drugom delu i zaslužio poen, mada ostaje pitanje šta bi bilo da Divok Origi nije bio sebičan u prvom ili Adam Lalana i Džordžinjo Vajnaldum precizniji u drugom delu….

PREMIJER LIGA ENGLESKE, 21. KOLO

 

Subota:

Totenhem - VBA 4:0 (2:0)
/Kejn 12, 77, 82, Mekoli 26 ag/

Barnli - Sautempton 1:0 (0:0)
/Barton 78/

Hal - Bornmut 3:1 (1:1)
/Ernandez 32, 50, Mings 62ag - Stanislas 3pen/

Sanderlend - Stouk 1:3 (1:3)
/Defo 40 - Arnautović 15, 22, Krauč 34/

Svonsi - Arsenal 0:4 (0:1)
/Žiru 37, Kork 54ag, Noton 67ag, Sančez 74/

Votford - Midlzbro 0:0

Vest Hem - Kristal Palas 3:0 (0:0)
/Feguli 68, Kerol 79, Lansini 86/

Lester - Čelsi 0:3 (0:1)
/Alonso 6, 52, Pedro 71/

Nedelja:

Everton - Mančester Siti 4:0 (1:0)
/Lukaku 34, Miralas 47, Dejvis 78, Lukman 90+4/

Mančester junajted - Liverpul 1:1 (0:1)
/Ibrahimović 84 - Milner 27 pen/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zlatan IbrahimovićSimon MinjolePremijer ligaLiverpulEvropaEngleskaDžejms Milner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara