""
""

Simonović probudio Zvezdu, Mitrović zabrinuo Delije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.11.16. | 19:44

Kapiten crveno-belih povredio list, Zvezda spavala prvih 30 minuta, a onda za par minuta pregazila Karpoš za 10. pobedu na Jadranu

Košarkaši Crvene zvezde rutinski su savladali makedonski Karpoš sa 91:70 u poslednjem meču 10. kola Jadranske lige i ostali jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u regionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

Iako rezultat to ne pokazuje, crveno-beli su se propisno namučili u prve tri četvrtine tokom kojih su gosti iz Makedonije često imali vođstvo. Na kraju je, tradicionalno, presudila dobra odbrana Zvezde u finišu treće i na početku poslednje četvrtine.

Pored toga, Marko Simonović i Miko Bjelica su u napadu odigrali utakmicu gotovo bez greške i potvrdili koliko je zapravo velika razlika u kvalitetu dve ekipe.

Ono što će zabrinuti stručni štab i navijače Zvezde je nova povreda lista kapitena Luke Mitrovića koji je u trećoj četvrtini morao da napusti teren i tek bi trebalo da se vidi kakve je prirode. Crveno-beli u četvrtak gostuju Efesu u Istanbulu Evroligi.

Trener Dejan Radonjić je na startu meča dao šansu talentovanom Boriši Simaniću, a crveno-beli su dobro otvorili utakmicu u prvih nekoliko napada. Međutim, delovali su nekako uspavano aktuelni šampiona Jadrana, dok je gostujući tim bio silno motivisan da pruži ozbiljan otpor favoritu.

Evidentno je bilo da je crveno-bele stigao i umor, nije bilo prepoznatljive energije u odbrani, a i rešenja koja su domaći košarkaši birali u napadu daleko od toga da su mogla da zadovolje trenera Dejana Radonjića.

Sredinom prve deonice Karpoš je uspeo da napravi preokret i prvi put dođe do prednosti - bilo je 18:14. U velikom delu utakmice tandem Dragan Labović - Dragan Zeković napravio je popriličan broj problema Zvezdi.

Najveću prednost košarkaši makedonske ekipe imali su sredinom drugog perioda, kada je bilo 28:19 i 30:21. Ipak, u tim trenucima jedan od retkih raspoloženih igrača domaćih Marko Gudurić je vratio Zvezdu u rezultatski egal. Pored njega, glavni oslonac šampiona Srbije i Jadrana bio je Milko Bjelica.

Kraj poslednje trećine doneo je znatno jaču i čvršću igru u odbrani domaće ekipe, to se poklopilo sa ulaskom Marka Simonovića na teren. Još jednom je krilni igrač Zvezde potvrdio da se nalazi u sjajno formi, pogađao je trojke kao od šale i na kraju jednu rezultatski neizvesnu utakmicu pretvorio u lakši trening. 

Kada je u 35. minutu Simonović pogodio trojku za plus 16 (72:56), bilo je jasno da se crveno-belima smeši još jedna ubedljiva pobeda za nastavak uspešnog niza na Jadranu.

CRVENA ZVEZDA - KARPOŠ 91:70 (16:18, 22:20, 24:16, 29:16)

Hala Pionir
Gledalaca: 1.000
Sudije: Sašo Pukl, Damir Javor i Igor Dragojević

CRVENA ZVEZDA: Volters 5, Dangubić 10, Mitrović 3, Lazić 2, Simanić 7, Dobrić, Simonović 21, Dženkins 4, Gudurić 11, Jović 4, Kuzmić 3, Bjelica 21.

KARPOŠ SOKOLI: Jakimovski, Peri 6, Vrkić 5, Sokolov 8, Penov 8, Sapundžijev, Bakoč, Vrbanc 5, Knežević 5, Labović 16, Zeković 8, Mavra 9.

(FOTO: Starsport i MN Press)

 


tagovi

Boriša SimanićFK Crvena zvezdaDragan LabovićJadranska ligaKarpoš SokoliLuka MitrovićMarko SimonovićMilko Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara