"Zvezda"
"Zvezda"

Sindikat: Ako igrači podnesu tužbe Zvezda može da stavi katanac!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.06.14. | 19:48

"Prema papirima sve je jasno, slobodni su za mesec dana", kaže Mirko Poledica

ZvezdaSituacija na Marakani vezano za dugovanja prema igračima nije nimalo naivna. Crveno-beli su horski digli glas protiv praznih obećanja rukovodilaca, a ovoga puta ne prete praznom puškom pošto su uveliko kontaktirali Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost.
„Razgovarao sam sa pojedinim igračima, želeli su da se posavetuju šta da rade, a video sam da su prilično ogorčeni. Naša politika je da se uvek sedne sa Upravom kluba i da se razgovorom dođe do rešenja, međutim, praksa je pokazala da tada samo dolazi od većeg razdora. Mi, kao Sindikat, podržavamo igrače i dobiće svaku pomoć od nas potpuno besplatno“, kazao je prvi čovek Sindikata Mirko Poledica za MOZZART Sport.
„Na njima je da odluče šta će da rade. Ako žele da predaju tužbu i uđu u sudski postupak, onda neka to i urade. Moraju da preseku, ili ili. Neka se manu priča, pričom ništa neće dobiti, naprotiv samo će izgubiti. Drago mi je što se drže zajedno. Zbog te sloge su i osvojili titulu. Nije to uspeh rukovodilaca, već isključivo igrača“.

Poledica je još jednom potvrdio da kolektiv može više nego pojedinac i da Zvezda nije ni svesna u kakvoj se situaciji nalazi
„Treba neko da izađe ispred kluba i da kaže jasno i glasno da nema para, a ne da daju lažna obećanja.  Ako igrači podnesu tužbu, a prema papirima sve je jasno, slobodni su za mesec dana. U tom slučaju Zvezda može da stavi katanac na vrata“.

Izabrane vesti

Dodatni problem za klub sa Marakane je licenca  za Evropu.  
„Videli ste kako je prošla Parma i Rostov. UEFA-u ne interesuje kako se koji klub zove. Evropska ’kuća fudbala’ nema emocije i to će nam se sigurno desiti pre ili kasnije. Predlagao sam sistem licenciranja na nacionalnom nivou, isto kao što to radi UEFA, što su prekopirali Hrvati i Slovenci i napravili takav sistem da moraju sve da regulišu kako bi igrali njihovu ligu. Mi nismo na vreme prepoznali taj problem. Prema tom sistemu nijedan klub ne bi mogao da igra Superligu, jer niko ništa ne plaća i svi su u dugovima. Zbog svega toga i država je na gubitku“, zaključuje Poledica.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Superligasindikat NezavisnostMirko PoledicaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara