"Đurović"
"Đurović"

Sindikat fudbalera: FSS i država bez reakcije – sledeći put će neko povući oroz!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.02.15. | 22:03

Hronološki gledano svaki novi novi ispad je sve brutalniji

ĐurovićSkandal u Novom Pazaru, kada je jedan navijač uperio pištolj u glavu igraču Žarku Udovičiću zbog promašenog penala protiv Rada, i dalje se ne stišava. Novopazarci su reagovali saopštenjem u kome su priznali da je napravljen veliki propust, igrači Plavih nisu smeli da otkriju policiji šta se dešavalo u svlačionici, a predsednik Sindikata fudbalera Mirko Poledica, od koga je i potekla vest, ukazuje da je huliganizam u velikom porastu i da će se na kraju dogoditi tragedija.
“Krenulo je sa razbijanjem i palenjem automobila, šamaranjem i skidanjem kapitenske trake, upadima u svlačionice i maltretiranjem, a na kraju i upiranje pištolja u glavu igrača. Hronološki gledano svaki novi novi ispad je sve brutalniji i samo je pitanje dana kada će neko i povući oroz. A sve ide u tom pravcu. FSS nijedan klub nije kaznio, niti se oglasio posle novog ispada u Novom Pazaru, a i država ništa ne čini da zaustavi huligane. Mi ne možemo da hapsimo, niti da sudima, već samo da pričamo i da nas, jel’te, prozivaju da smo mi najveći neprijatelji srpskog fudbala”, rekao je Poledica za MOZZART Sport.

Policija je saopštila da su igrači Novog Pazara dali izjave da se ništa nije dogodilo.  
“Izjave igrača su očekivane jer kako u suprotnom da izađu na ulice Novog Pazara. Pojedinci tamo žive sa porodicom i niko ne želi da rizikuje da im se desi nešto loše. Znaju da ih država neće zaštititi. Te izjave samo potvrđuju naše navode da živimo u banana državi i da će incident koji se dogodio proći nekažnjeno kao i svi prethodni”.

Izabrane vesti

Poledica podseća da FSS ima dvostruke aršine kada su u pitanju kazne.
“Setite se napada na igrače u Kragujevcu krajem 2014. godine. Zajednica Superlige je pokrenula Disciplinski postupak protiv Radničkog pred organima FSS. Disciplinska komisija FSS odbacila je prijavu uz obrazloženje da nije nadležna za taj slučaj. Ali kada je Zvezdan Terzić izvređao sudije u Kruševcu, ekspresno je pokrenut postupak i dobio je šest meseci zabrane rada u fudbalu. Ne treba biti preterano pametan pa zaključiti da organi FSS rade i rešavaju međusobne sukobe članova FSS i opozicije”, zaključio je Poledica

(FOTO: Star sport)


tagovi

Žarko UdovičićSuperligasindikat NezavisnostNovi Pazarnavijači Novog PazaraMirko Poledica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara