"Žarko Udovičić"
"Žarko Udovičić"

Sindikat fudbalera: Montiran postupak Pazaraca protiv Udovičića i prećutna podrška Tomislava Karadžića

Vreme čitanja: 1min | sre. 01.04.15. | 10:56

“FK Novi Pazar želi da mu presudi bez ikakvog pravnog osnova”, ističe se u saopštenju u kome se predsednik FSS poziva da javno osudi nasilje u srpskom fudbalu

Žarko UdovičićSkandal koji je uzdrmao srpski fudbal još čeka na epilog. Žarko Udovičić je posle pretnji pištoljem koje su mu huligani uputili u samoj svlačionici napustio Novi Pazar. Klub je odbio sporazumni raskid ugovora i na tužbu pred sudom odgovorio pokretanjem disciplinskog postupka protiv igrača. Prema oceni Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost "montiranog" disciplinskog postupka kojim želi da Udovičiću "presudi bez ikakvog pravnog procesa".

Udovičiću se na teret stavlja to što 19. i 20. februara 2015, tri dana pre sramnog incidenta, nije došao na trening ekipe, kao i da 20. i 21. istog meseca nije bio u stanu posle ponoći. Sindikat međutim tvrdi da je Udovičić 20. februara bio u karantinu pred okršaj sa Radom u Beogradu koji se igrao – 21. februara u 13.30.
"FK Novi Pazar je pismenim putem zapretio igraču da ako se ne vrati u klub u roku od tri dana da će smatrati da je igrač raskinuo ugovor na svoju štetu. Na ovaj način FK Novi Pazar pokušava da izmišljenim disciplinskim prekršajima zastraši igrača i ugrozi njegovu ličnu bezbednost što posle svega viđenog može imati tragične posledice", ističe se u saopštenju Sindikata koji najoštrije osuđuje ponašanje Pazaraca i traži od predsednika FSS Tomislava Karadžića da javno osudi takve istupe Pavih i "prestane sa davanjem podrške nasilju nad igračima zbog svojih ličnih interesa".

Izabrane vesti

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Žarko UdovičićTomislav KaradžićSuperligaSrbijasindikat NezavisnostNovi PazarFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara