""
""

Siti kupio golmana! Gvardiola iz fantomskog kluba doveo momka koji je izluđivao Barsu i Real!

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.07.16. | 19:01

I šta će sada sa njim?

Pominjali su se Mark-Andre Ter Štegen, zatim njegov klupski kolega Klaudio Bravo, poslednjih dana i sjajni Portugalac Rui Patrisio, ali se Mančester Sitijeva potraga za golmanom završila tamo gde je i počela - u Baskiji.

Izabrane vesti

Prvi golman kojeg je Gvardiola želeo je Heronimo Rulji i klub će mu uslišiti tu želju. Sjajni Argentinac koji će na predstojećim Olimpijskim Igrama braniti boje domovine, je odavno na vrhu Gvardioline liste želja. Još pre dolaska u Mančester Siti, Pep je izdao direktivu klupskim operativcima da mu kaparišu Ruljija koji je u prethodne dve sezone blistao na golu Real Sosijedada.

Rulji se posebno isticao u mečevima protiv najjačih rivala i u nekoliko navrata je izluđivao napadače Real Madrida i Barselone kada su giganti ostavljali bodove na Anoeti. Rulji je bio jedan od najvećih razloga za kikseve Barse i Reala u Baskiji. I skrenuo je pažnju većih klubova... Celo leto se šuškalo u dolasku Argentinca na Etihad da bi danas konačno bio postignut sporazum o transferu teškom 5.000.000 evra.

Zašto se toliko čekalo na transfer koji je sića za prebogate Engleze?

Zbog komplikovanog vlasništva nad ugovorom i mnogo umešanih menadžera i koji žele deo kolača. Rulji zvanično dolazi u Mančester Siti iz Deportivo Malodnada. Ako niste čuli za taj klub, ne treba da se čudite. Reč je o prosečnom urugvajskom prvoligašu koji služi kao poligon menadžera i njihovih sumnjivih fondova. Deportivo Maldonado služi kao fiktivni klub za transfere. Kao parking za transfere. Na papiru, pre nekoliko godina su prodali Aleksa Sandra za 10.000.000 evra u Porto, a da igrač nikada nije privirio u klub. Član Malodnada je trenutno i Džonatan Kaleri koji igra na pozajmici u Sao Paulu. Član je i Heronimo Rulji koji je kupljen pre dve godine i odmah prosleđen na pozajmicu u Real Sosijedad. Naravno, poput Sandra, kasnije Kalerija, ni Ruli nikada nije odigrao ni minut za Maldonado.

Zato su pregovori oko dolaska Ruljija u Mančester Siti potrajali. Vlasnici Malodnada su se nadali većem profitu, ali na kraju nisu uspeli da dobiju više od 5.000.000 evra. Očekuje se da Rulji uskoro prođe lekarske prglede i da zvanično postane član Građana.

Ali to ne znači i da će braniti u narednoj sezoni. Gvardiolin prvi izbor naredne sezone će biti Džo Hart koji će imati godinu dana da se dokaže Pepu. Vrlo je verovatno da rezervni golman ostaje Kabaljero, a Rulji bi mogao da opet ode u real Sosijedad na pozajmicu kako bi sticao iskustvo i imao minutažu. Tek narednog leta bi dobio šansu da se bori za „jedinicu“ Građana.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal SosijedadPrimeraPremijer ligaPep GvardiolaMančester Sitiletnji prelazni rok 2016Heronimo RuljiEvropaEngleskaDeportivo Maldonado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara