""
""

Siti završio posao: Svonsi pristao da proda Bonija za 35 miliona evra

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.01.15. | 11:19

Reprezentativac Obale Slonovače imaće nedeljnu platu od 96.000 evra, ali će zarađivati još više zahvaljujući dogovorenim bonusima i nagradama

Pao je dogovor Mančester Sitija i Svonsija! Vilfred Boni definitivno će obući dres Građana, a klub iz južnog Velsa u ovom poslu popuniće kasu sa 35 miliona evra. Preostalo je da Boni dogovori još neke lične uslove sa klubom iz Mančestera i onda će uslediti paraf na ugovor, slikanje sa novim dresom i predstavljanje pred novinarima.

Pregovori dva kluba bili su veoma intenzivni prethodnih nekoliko dana, a ovo bi mogao da bude najveći transfer u Premijer ligi u ovom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Holandski Vitese, iz kojeg je došao u Svonsi, dobiće 10 posto novca od ovog transfera, tako da i gazde kluba iz Arnema sada zadovoljno trljaju ruke.

Prema informacijama engleskih medija, Boni će u Sitiju imati nedeljnu platu od 96.000 evra, a više od toga nije mogao da dobije jer UEFA kaznila Siti zbog kršenja finansijskog fer-pleja, pa klub sa Etihada ove sezone ne može na plate da potroši ukupno veću sumu od prošlosezonske.

Ipak, i za to su čelnici Građana pronašli rešenje, pa će Bonijeva zarada rasti zahvaljujući različitim bonusima i nagradama.

Boni će tako pojačati konkurenciju u napadu Sitija, u kojem se sada nalaze Serhio Aguero, Stevan Jovetić i Edin Džeko, a svi su imali problema sa povredama.

Reprezentativac Obale Slonovače je u dosadašnjem toku sezone za Svonsi odigrao 20 prvenstvenih utakmica i dao devet golova.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Vilfred BoniPremijer ligaMančester SitiEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara