""
""

Siti zgažen kao opušak! Lester opet u VARDY-TIME modu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.12.16. | 20:20

Lisice izmaltretirale Siti, Aleksandar Kolarov ubeležio lep gol i asistenciju - 4:2

Pogodite ko se vratio? Lester! I to u modu čudovišta koje je strpljivo čekalo pravi trenutak da eksplodira i podseti na igre iz bajkovite prošle sezone. Zato družina Klaudija Ranijerija nije mogla da izabere bolji momenat da se konačno uzdigne, razgoropadi i pokaže da šampionski DNK nije ispario. Lesterova najbolja partija u sezoni nanela je težak poraz preskupoj mašineriji Pepa Gvardiole, koja je tako u još jednom derbiju ostala bez plena - 4:2!

Izabrane vesti

Strašan dan na Ostrvu: Četiri meča - 18 golova! Arsenalov teror i Ozilova lepotica! Prštalo u Halu - 1:0, 1:2, 3:2, 3:3! (VIDEO)

Postoji ta, dugo pominjana Gvardiolina priča da je zbog Barselone izgubio kosu na glavi i uništio kičmu. Pitamo se, šta li će mu se dogoditi zbog poslednje linije Sitijeve odbrane? 

Jer, Siti je pretrpeo Iživljavanje na temelju starog, dobro poznatog Lesterovog recepta - udari iz kontranapada! Tako je izgledao veći deo utakmice, tako su Lisice i pregazile Siti, kao valjkom, posle samo 20 minuta utakmice. Jeste da Pep Gvardiola nije mogao da računa na suspendovanog Serhija Aguera, ali postava od 280.000.000 koju je izveo na kišni teren King Pauer stadiona morala je da uradi mnogo više. Tako nešto sprečili su Doktor Marez i Mister Vardi uz pomoć sve boljeg Islama Slimanija, čije su dve asistencije naveliko pomogle Lesteru da Siti razmontira u sitne delove. 

Međutim, ovo je bilo veče trostrukog strelca - Džejmija Vardija. Tačno 741 minut čekalo se na Lesterovog ubicu da konačno pronađe sebe i zaigra kao u najboljim delovima prošle sezone. A onda je posle nepunih 180 sekundi desila lančana reakcija u kojoj je Siti osetio nakupljen Vardijev bes. 

Nisu stigli fudbaleri Sitija ni da skupe redove i pokušaju da se vrate u meč, a Endi King je iskoristio novu Slimanijevu asistenciju i već tada bilo je jasno da će Siti biti pregažen - kao opušak. Tako je i bilo. 

Utakmica je vrlo lako mogla da se pretvori u neviđeni Sitijev i Pepov košmar, jer je posle 20 minuta utakmice na semaforu stajalo - 3:0! A strelac je opet bio Vardi. Prava majstorija u režiji engleskog šampiona i najboljeg igrača Premijer lige. Mat u tri poteza i vrhunska asistencija Rijada Mareza za potpuni slom Građana. 

Lester je brutalnim presingom razbijao Sitijevu koncepciju, a Gvardiola kao da nije bio spreman na tako nešto. 

Sitiju je bilo potrebno da dobije tri šamarčine, kako bi konačno počeo da igra fudbal. Napadali su De Brujne, Zabaleta, Silva i ostali, preuzeli gotovo potpunu inicijativu. Ali, rezultata nije bilo. Štaviše, sve neiskorišćene prilike u kratkom vremenskom periodu mogao je da kazni Marez već u 31. minutu. Isprečio se Klaudio Bravo, koji je tek tada uspeo da upiše jednu sigurnu intervenciju i pokaže da ipak nije bušan kao švajcarski sir. 

U nastavku utakmice ništa se bitnije nije menjalo. Siti je na sve načine pokušavao da stigne do gola Rona Cilera, ali je gotovo savršeno organizovana odbrana Lestera sprečavala da se dogodi nešto nepredviđeno.

Dugo je Siti imao inicijativu i loptu u svom posedu, ali na kraju King Pauer je još jednom pao u trans. Vardi je iskoristio početničku grešku Džona Stounsa, ukrao mu loptu i poslao je iza leđa Bravu, a glavni arbitar Majkl Oliver morao je da posluži „gol tehnologijom“ kako bi i definitivno pogodak uvažio i uništio svaku nadu gostiju da bi možda mogli do senzacionalnog boda. 

Siti je na kraju ipak uspeo učini utakmicu interesantnijom i to pre svega zahvaljujući Aleksandru Kolarovu. Srpski levi bek prvo je postigao lep pogodak iz slobodnog udarca, da bi potom asistirao Nolitu u 90. minutu i tako prepolovio rezultat. Za nešto više bilo je prekasno, iako je Siti napadao sve do poslednjeg zvižduka. 

Ponavlja se stara priča - Siti možda ima sav novac ovog sveta da kupi šta poželi, ali šampionska hemija se ne stvara preko noći. To je Pep morao da shvati na teži način. 

PREMIJER LIGA, 15. KOLO:

Votford - Everton 3:2 (1:1)
/Okaka 36, 64, Predl 59 - Lukaku 17, 86/

Barnli - Bornmut 3:2 (2:1)
/Hendrik 13, Vard 16, Bojd 76 - Afobe 45+2, Danijels 90+1/

Arsenal - Stouk 3:1 (1:1)
/Volkot 42, Ozil 50, Ivobi 75 - Adam 29 penal/

Hal - Kristal Palas 3:3 (1:0)
/Snodgras 27 penal, Diomande 72, Livermor 78 - Benteke 52 penal, Zaha 70, Kembel 89/

Svonsi - Sanderlend 3:0 (0:0)
/Sigurdson 50 penal, Ljorente 54, 80/

Lester - Mančester Siti 4:2 (3:0)
/Vardi 3, 20, 78, King 5 - Kolarov 82, Nolito 90/

Nedelja:
13.00: Čelsi - Vest Bromvič Albion
15.15: Mančester junajted - Totenhem
15.15: Sautempton - Midlzbro
17.30: Liverpul - Vest Hem

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rijad MarezPremijer ligaMančester SitiLester SitiIslam SlimaniEvropaEngleskaDžejmi Vardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara