"Radost fudbalera Napretka"
"Radost fudbalera Napretka"

Sjajan fudbal pod Bagdalom, Napredak bez milosti prema Slobodi

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.05.14. | 20:57

Čarapani slavili sa 3:1, ali je publika u Kruševcu mogla da vidi makar još toliko, a verovatno i više golova

Radost fudbalera NapretkaFudbal koji vraća publiku na stadione! Napredak i Sloboda su u 27. kolu Superlige odigrali jedan od najatraktivnijih mečeva u ovoj sezoni srpskog prvenstva, a na kraju su se radovali Čarapani pobedom od 3:1 (2:0).

Zasluženo, pre svega jer su u prvom poluvremenu bili mnogo bolji tim, ali ne bi bilo nepravedno ni da je Sloboda otišla kući sa tri boda pošto je u nastavku bila opasnija, a možda ju je u samom finišu i sudija Novica Anđelovski oštetio makar za bod.

Izabrane vesti

Ali, krenimo redom...

Napredak je do bodova stigao zahvaljujući golovima Nemanje Vidakovića i Srđana Dimitrova u 16. i 36. minutu pošto je Sloboda u meč ušla previše nervozno. Takođe, Nikola Trujić je pravio dar-mar po levoj strani terena, pa je do poluvremena domaći tim mogao da ima i ubedljiviju prednost, ali mu je nedostajalo u koncetracije u samoj završnici.

Međutim, Sloboda je u nastavku eksplodirala, a ni Kruševljani se nisu povukli, pa su se tokom drugih 45 minuta šanse ređale kao na traci. Na obe strane, pa je broj golova mogao da bude i dvocifren.

Na kraju, pogodili su samo Stefan Mihajlović za Slobodu (kaznio veliku grešku štopera Čarapana Nemanje Janičića) i za Napredak Bojan Božović čiji je volej iz 88. minuta svakako bio najlepši potez meča.

Ipak, treba pomenuti da smo u razmaku od samo tri minuta, od 60. do 63, videli po stativu na obe strane i potom prečku Šoheija Okuna. Nedugo potom i dve sporne situacije pred golom domaće ekipe.

Prvo pad Miloša Žeravice u kaznenom prostoru Napretka posle kojeg su Užičani tražili penal, ali je Anđelovski samo odmahnuo rukom. Ako je tu i bio u pravu utisak je da je pogrešio kada je poništio gol Tijaga Galvaa zbog ranijeg prekršaja Mihajlovića u napadu. Jer, prekršaja nije bilo, a da je gol priznat Sloboda bi se vratila na 2:2.

Ovako, ostala je na 27 bodova, koliko imaju i Radnički 1923 i Donji Srem, a u sledećem kolu dočekuje Crvenu zvezdu kojoj su bodovi neophodni u šampionskoj trci. Napredak je ovom pobedom i definitivno osigurao status superligaša i u narednoj sezoni što je Lalatović i obećao kada je zimus dolazio u Kruševac.
"Prvo  bih čestitao svojim igračima. Pobedili su zasluženo. Imamo jako težak raspored. Pobedu su nam doneli golovi iz prvog poluvremena. U drugom delu gosti su imali manju dominaciju tih desetak minuta, ali smo se vratili i dobro nastavili meč. Velika osvojena tri boda i ono što je meni bilo drago je to da sam održao obećanje sa početka (da Napredak sačuva u Superligi, prim.aut). Sve zasluge idu igračima i vama novinarima koji ste uvek bili uz nas i lepo pisali o nama. Kruševac je zaslužio da ima prvoligaša", rekao je posle meča šef struke Napretka.

Na opšte iznenađenje prisutnih novinara Ljubiša Stamenković se nije pojavio na konferenciji za novinare, iako je obaveza svakog kluba da se bar neko iz stručnog štaba pojavi pred prestavnicima medija. Očigledno da je popularni Piskavac teško podneo poraz i odluke sudije Anđelovskog..

NAPREDAK – SLOBODA 3:1 (2:0)
/Vidaković, 16, Dimitrov 36, Božović 88 – Mihajlović 54/

Stadion: Mladosti;
Sudija: Novica Anđelovski;

Napredak: Krznarić (od 59’ Milenković)  – Luković, Milošević, Janičić, Udovičić – Regan, Mićić – Gavrić, Dimitrov  (od 87’ Vukmirović), Trujić – Vidaković (od 64’ Okuno);

Sloboda: Ranković – Terzić, Raković, Lovrić, Gojković – Miličić, Peči (od 87’ Dolmagić) – Žeravica, Galvao, Okuno – Mihajlović.

(FOTO: Star Sport, arhivska)


tagovi

Stefan MihajlovićSuperligaSrđan DimitrovSrbijasloboda užiceNovica AnđelovskiNikola TrujićNemanja VidakovićNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara