"Beri, Holgejt i Bejns"
"Beri, Holgejt i Bejns"

Sjajan posao Evertona: U jednom danu tri potpisa, posle Nove godine počinju pregovori za još jedan

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.16. | 16:33

Ronald Kuman zadovoljan, ali mu sreću kvari Janik Bolasi

Beri, Holgejt i BejnsDani zadovoljstva za navijače Evertona. U utorak veče je srušen Arsenal (2:1), a danas su na Gudisonu parku „pala“ tri potpisa. Čak trojica igrača produžili su ugovore sa Karamelama i na najbolji mogući način najavili gradski derbi sa Liverpulom, koji je na programu u ponedeljak od 21 čas.

Saradnju na duži vremenski period overili su zamenik kapitena Geret Beri, levi bek Lejton Bejns i velika nada ostrvskog fudbala Mejson Holgejt. Prva dvojica su produžili ugovore za sezonu, što znači da vezista ostaje do 2018, a defanzivac do 2019, dok se 20-godišnji štoper obavezao da će plavi dres kluba iz Liverpula nositi do leta 2021. godine.
Igrači kao što su Bejns, Fil Džagelka i Geret Beri su oduvek bili lideri u našoj svlačionici, ali i na terenu. Oni su kao učitelji mladim fudbalerima, takvo dejstvo imaju na njih. Što se tiče Holgejta, Mejson je jedan od najvećih talenata našeg kluba. Ovo mu je prva sezona među seniorima, a već je odradio sjajan posao“, pohvalno se o svima izrazio Ronald Kuman, menadžer Evertona.

Izabrane vesti

MOZZART kvote --->>> 2010: Everton - Liverpul  1 (3,80), X (3,45), 2 (2,00)

Uprava se najviše mučila da ubedi Lejtona Bejnsa da ostane. Šest meseci su trajali pregovori, jer je sjajni levi bek pre pet dana proslavio 32. rođendan, pa je bilo pitanje pod kojim uslovima može da ostane, jer mu je ovo bila završna godina ugovora. Na kraju je procenjeno da je, uprkos čestim povredama, bolje rešenje od Brajana Ovijeda.

Jednako dobar potez Everton je povukao odlukom da produži saradnju sa Geretom Berijem. Nekadašnji reprezentativac Engleske je od 2013. nezamenjiv na poziciji zadnjeg veznog, stiže da ispravi sve što drugi pogreše i sam kaže da su „godine samo broj“, pa i ne čudi što je odlučio da prihvati ponudu kluba za nastavkom saradnje.
Poput Bejnsa, Geret Beri donosi pametne odluke na terenu. Samo Rajan Gigs, sa 632, ima više premijerligaških utakmica u nogama od njega (609), te se nadamo da će Beri uspeti da sruši taj rekord. On je jaka ličnost, posebnog karaktera. Tačno zna šta može, a šta ne može“, dodao je Ronald Kuman.

Ros Barkli i Pedro Obijang iz Vest HemaPrema informacijama engleskih medija, sledeći fudbaler koji će potpisati novi ugovor sa Evertonom je krilni vezista Ros Barkli. Njemu sadašnji ugovor ističe u junu 2018.
Znamo za taj podatak, ali produžetak saradnje nije prioritet u ovom trenutku. Bitno je da Ros sad igra i da pobeđujemo. Posle novogodišnjih praznika ćemo početi pregovore o njegovom statusu. Videćemo šta će se desiti u januaru“, dodao je Kuman.

Na kraju jedna i ne tako dobra vest za pristalica Karamela. Letošnji novajlija iz Kristal Palasa, Janik Bolasi mora na još jednu operaciju kolena. Prva je obavljena danas, a druga ga čeka za deset dana. Sve kao posledica povrede meniskusa zarađene na meču sa Mančester junajtedom početkom decembra.

 (FOTO: Action images)


tagovi

Ronald KumanPremijer ligaMejson HolgejtLejton BejnsGeret BeriEvropaEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara