""
""

Sjajne vesti iz Gruzije: Srbiji u Irskoj igra i bod, pobeda vodi na Mondijal! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.17. | 19:56

Kiks najvećeg rivala Orlova u borbi za prvo mesto

Na pobedu Srbije nad Moldavijom, odmah se nadovaazala i sjajna vest iz Gruzije gde je domaćin zaustavio najvećeg rivala Orlova u borbi za prvo mesto u grupi - Republiku Irsku. Gruzija je odavno ispala iz trke za jedno od prva dva mesta, ali je odigrala za ponos i remijem od 1:1 nanela veliku štetu Ircima koji sada za Srbijom kasne dva boda.

Izabrane vesti

Tri kola pre kraja, Srbija ima dva boda više od prvog pratioca kojem gostuje u utorak. Kalkulacija je i dalje mnogo, ali relanost je da bi Orlovima odgovarao i bod u Irskoj. Jer, do kraja Srbija zicer na svom terenu protiv Gruzije i opasno gostovanje Austriji. Irci takođe imaju zicer kući protiv Moldavije, ali i još teže gostovanje od Srbije - u Velsu. dakle, naši momci sve drže u svojim rukama, a eventualnom pobedom u utorak bi praktično overili plasman na Mondijal u Rusiju jer bi nam do kraja bila potrebna samo pobeda nad Gruzinima. 

Rezultatski gledano, remi u Gruziji se može smatrati kao kiks Iraca, ali prema onome što se dešavalo na terenu, Irci čak mogu da budu zadovoljni i bodom. Poveli su u četvrtom minutu na svoj omiljeni način - iz prekida. Kristi je centrirao, gruzijski golman zaplivao u prazno, a korpulentni Dafi je glavom kaznio kiks domaćeg čuvara mreže.

Ali Gruzija je posle toga bila znatno bolji rivala i zasluženo izjednačila u poslednjem minutu prvog poluvremena kada Kazaišvili pogodio posle sjajnog prodora i dodavanja Ananidzea.

U nastavku su domaći igrali bolje u jednom periodu, ali su Irci ui poslednjih desetak minuta krenuli svim silama napred i napravili opsadu domaćeg gola. Bacili su sve karte u ofanzivu, pokušavali dugim loptama i posle jednog takvog napada je Mekgidi u nadoknadi vremena promašio gol sa pet metara iz odličlne situacije. Promašaj koji bi na kraju mogao skupo da košta Irce i da Muslinovim Orlovima donese plasman na Mondijal.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2018:

Grupa D

Srbija - Moldavija 3:0 (2:0)
/Gaćinović 20, Kolarov 30, Mitrović 81/

Gruzija - Irska 1:1 (1:1)
/Kazašvili 34 - Dafi 4/

20.45:  (2,25) Vels (3,10) Austrija (3,50)

(FOTO: Action images)


tagovi

SrbijaRusija2018reprezentativni fudbalreprezentacija IrskeMundijal 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara