"Nemanja Tubić i Luiz Adrijano"
"Nemanja Tubić i Luiz Adrijano"

Skener BATE Borisova: Nemaju oni igrača kakav je Andrija Živković! Hleb je kao Saša Ilić, samo ako mu je dan

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.08.15. | 20:56

Nemanja Tubić, koji je prošlu sezonu proveo u prvaku Belorusije, hvali napadača Rodionova, upozorava na opasnog Mladenovića, ali kaže da Partizan ima veliku šansu za Ligu šampiona

Nemanja Tubić i Luiz AdrijanoIma BATE sve, samo prvaka sveta ne. Bolji koeficijent na klupskoj rang listi UEFA, dovoljno novca da ne brine kako da skrpi kraj s krajem i stalna prisutnost u grupnim fazama Lige šampiona ili Lige Evrope, uz povremene skalpove velikana daju beloruskom prvaku za pravo da veruje kako je u prednosti u odnosu na Partizan, međutim, u Humskoj 1 igra trenutno jedan od najtalentovanijih fudbalera planete u čije se kvalitete uzdaju svi Grobari.

Među njima i Nemanja Tubić, osvedočeni navijač crno-belih, njihov nekadašnji đak i nesuđeno pojačanje u minulih nekoliko prelaznih rokova koji smatra da su ostanak Andrije Živkovića i partije koje omladinski reprezentativac pruža ovog leta glavni zalog Parnog valjka na putu ka Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Radost fudbalera BATE BorisovaTubić, koji sada igra za Hajer iz Saudijske Arabije, prošle godine je bio prvotimac upravo BATE Borisova, u čijem dresu je igrao i u Ligi šampiona, tako da poznaje prilike u taboru narednog Partizanovog rivala.
Mislim da Partizan ima velike šanse da prođe dalje, ali valja biti oprezan, iz razloga što BATE ima iskustvo igranja u Evropi poslednjih sedam, osam godina. Mada, Belorusi više nemaju jaku ekipu kao nekada kada su, na primer, dobijali Bajern Minhen. Ta generacija više nije na okupu, ostala su samodva, tri igrača, preostali su zašliu godine, tako da smatram da su Partizanove šanse baš dobre”, rekao je Tubić za MOZZART Sport.

Rodionov i Bruno Martins IndiIskusni štoper precizno je apostrofirao glavne adute tima sa prošle godine izgrađene Borisov arene.
Ima BATE iskusnog špica iz stare generacije Vitalija Rodionova, koji je i najbolji strelac u istoriji kluba, iskusan je i uvek opasan. Naš internacionalac Filip Mladenović može dosta problema da pravi po levoj strani, jer se često ubacuje i može da bude jako opasan kad koristi odliučnu levu nogu i prekid. Ostatak tima je približnog kvaliteta, svi su dobri, ali ne bih mogao nekog da izdvojim posebno”.

Tako je bilo sve do popodnenih sati, a onda je BATE rešio da se ozbiljno pojača i vrati čuvenog Aleksandera Hleba.
“Eto još jedne opasnosti za Partizan. Ima fudbal u malom prstu, samo je pitanje koliko će motiva imati. Ako mu je dan onda može da bude “paklen”. To je isti tip igrača kao Sale Ilić”.

Andrija ŽivkovićNa adresu Belorusa očekivanu idu samo pohvale od Nemanje Tubića, ali kad se povede reč o Partizanu onda iskusni defanzivac isto tako biranim rečima govori o novom asu srpskog fudbala.
 “Igrači BATE Borisova su spremni, dosta trče, što je tipično za ekipe sa istoka, jaki su kao kolektiv, ali nemaju pojedince koji se izdvajaju. Nemaju pojedinca kakav je Andrija Živković, koji može jednim potezom da reši  utakmicu. Moje mišljenje je da su mu dve godine u prvom timu dosta pomogle da sazri kao fudbaler, što je došlo do izražaja na Mundijalitu, kad je igrao protiv fudbalera svog uzrasta, pa je kvalitet došao do izražaja. Uverio se Andrija na Novom Zelandu koliko je nadmoćan u odnosu na svoj uzrast i sada igra sa takvim samopouzdanjem da ide u trojicu kao da nema nikoga ispred sebe. Odavno nisam video našeg mladog igrača da je takav u situaciji “jedan na jedan”, ocenio je bivši fudbakler Čukaričkog, Genka, Karpata i Krasnodara, uz dodatak da će iz daleke Saudijske Arabije da navija iz sve glasa samo da crno-beli treći put u istoriji izbore plasma u Ligu šampiona.

KAKO IZGLEDAJU TRENINZI NA 45 STEPENI CELZIJUSA?

Nemanja Tubić je početkom jula potpisao ugovor sa Hajerom, klubom iz Saudijske Arabije koji, kao i svi ostali kolektivi u arapskom svetu nema problem sa finansijama, ali su glavna nevolja nesnosne vrućine.
Ovde preko dana bude i 50 stepeni Celzijusa, a uveče u vreme treninga 44, 45… Borimo se, pa šta nam Bog dan. Iz Srbije je stigao napadač Dragan Ćeran, a treneri Nebojša Jovović (glavni), Minja Prelević (pomoćni), Zoran Banović (trener golmana) i Marko Jovanović (kondicioni) su iz Crne Gore. Balkan u malom… Prošle godine ekipa je bila deseta na tabeli, a za ovu sezonu je cilj da budemo u gornjem domu”, predočio je Tubić.

(FOTO: Action images)


tagovi

Vitali RodionovSuperligaSrbijaFK PartizanNemanja TubićLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaFilip MladenovićBelorusijaBATE Borisov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara