Skida li Lube oreol gubitnika u finalima?

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.12.18. | 09:43

Ekipa Dragana Stankovića u italijanskom finalu klupskog Svetskog prvenstva igraće protiv Trentina, čije boje brane srpski reprezentativci Uroš Kovačević i Srećko Lisinac. Ekipa iz Ćivitanove u seriji od 10 pobeda protiv ljutog rivala

Neke stvari su već poznate. Italija će posle šest godina posta da ima klupskog svetskog šampiona. Jedan ili dvojica Srba popeće se na krov Evrope, ali je ostalo nepoznato - Lube ili Trentino, Dragan Stanković ili Srećko Lisinac i Uroš Kovačević. Kome kruna?

Očekivano, giganti sa Apenina su u borbi za svetski tron. Oba tima su do borbe za pehar u Čestohovi u Poljskoj došli bez poraza. Lube je u polufinalu posle četiri seta bio bolji od Aseko Rešovije iz Ržešova, dok je Trentino savladao najveće iznenađenje takmičenja, Fakela iz Novog Urengoja.

Izabrane vesti

Lube je prošle sezone bio najveći gubitnik. Izgubio je sva moguća finala. U šampionatu Italije, Peruđa je slavila u majstorici za titulu, a u borbi za pehar u Ligi šampiona u Kazanju ni vođstvo od 11:8 u petom seti nije bio dovoljno da se sruši strašni Zenit. Ipak, ove sezone u timu iz Ćivitanove očekuje da se kolo sreće okrene u njihovu korist. Tradicija u međusobnim susretima je apsolutno na strani Lubea, koji je dobio čak 10 poslednjih mečeva u svim takmičenjima. Početkom novembra ova dva kluba igrala su u italijanskom prvenstvu i Lube je slavio posle dramatičnih pet setova na svom terenu. Trentino više od dve godine nije pobedio današnjeg rivala.

Najbolji poenter italijanskog i evropskog vicešampiona je i ove sezone bugarski korektor Cvetan Sokolov koji je na prethodna četiri meča u Poljskoj sakupio 61 poen, a prate ga rođeni Kubanci Osmani Huantorena i Joandi Leal sa po 56. Kod Trentina briljira lucidni Srbin Uroš Kovačević, koji je najefikasniji u timu sa 56 pona. U polufinalu protiv Fakela imao je 18 na kontu. Odličan je i drugi Srbin Srećko Lisinac, letošnje pojačanje iz Belhatova. Takođe, snaga ekipe iz Trenta je odlični italijanski tehničar Simone Đaneli i jedan od najboljih libera današnjice, Francuz Ženja Grebenikov, a tu je i pojačanje iz šampionske Peruđe, Amerikanac Aron Rasel.

U utešnoj borbi za treće mesto igraće Aseko Rešovija i Fakel iz Novog Urengoja. Ova dva tima nikada se nisu sastala. Najbolji igrač poljskog tima je Francuz Tibo Rosar, koji je sakupio 60 poena. S dtruge strane, prvi poenter klupskog Svetskog prvenstva je beloruski korektor Fakela Artur Udris sa 67 poena, a prati ga saigrač, reprezentativac Rusije, primač servisa Dmitri Volkov. Blagi favorit je tim iz hladnog Sibira. Ne bi bilo iznenađenje ako meč ode u pet setova.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 17:30 8712 KSP Rzeszow - Fakel up više (183.5) 1,85
Ned 20:30 8713 KSP Lube - Trentino up više (180.5) 1,85
Ukupna kvota3,42

KLUPSKO SP (POLJSKA)

Nedelja

FINALE
20.30: (1,35) Lube - Trentino (2,90)

ZA 3. MESTO
17.30: (2,41) Aseko Rešovija - Fakel Novi Urengoj (1,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printcreen


tagovi

Klupsko svetsko prvenstvo u odbojciLubeTrentinosportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara