"Pol Skols i Žoze Murinjo"
"Pol Skols i Žoze Murinjo"

Skols kritikuje Murinja: Prestani da pljuješ sudije, samo ćeš napakostiti Čelsiju!

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.01.15. | 11:10

"Za razliku od Žozea, ser Aleks Ferguson je znao da odabere momenat kada da prigovori sudiji", rekao je legendarni fudbaler Mančester junajteda

Pol Skols i Žoze Murinjo

Poslednjih dana i nedelja ogromna prašina podigla se na Ostrvu zbog sve češćih kritika koje Žoze Murinjo ima na račun sudija. Ništa novo za Posebnog, koji je poznat po svojim čestim izjavama koje umeju da ubodu u slabu tačku, ali njegove konstatacije da se vodi otvorena kampanja protiv Čelsija je ipak bila kap koja je prelila čašu. Zato, portugalski stručnjak gotovo posle svake utakmice ima ponešto da poruči arbitrima i čelnicima Fudbalske asocijacije Engleske, zbog čega je nedavno i kažnjen sa 34.000 evra. 

Izabrane vesti

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Pol Skols imao je šta da zameri Murinju, pa je rešio da javno iskritikuje jednog od najboljih trenera današnjice. 
"Gledao sam meč protiv Liverpula u Liga kupu. Čini mi se da Žoze nije mnogo pažnje obraćao na ono što se dešava na terenu, već je samo tražio i najmanju sitnicu da isproziva sudije i uđe u konflikt s njima. Umesto da je vodio ekipu tokom 120 minuta, on je bio sudija kraj aut-linije i konstantno zanovetao. Ne valja mu to", rekao je Skols u razgovoru za Independent
"Smešno je to što on time uopšte ne pomaže klubu, već će Čelsiju samo napakostiti. Njegovo zanovetanje je došlo do tog nivoa da su sudije počele da ga ignorišu i tako samo odmaže i klubu i igračima. Kada neko celu utakmicu provede u pljuvanju sudija, stvori samo kontra-efekat. Niko ne sumnja u Murinja i njegov dobar trenerski učinak, ali mislim da bi trebalo da pusti sudije da rade svoj posao..."

On je portugalskog stratega uporedio sa ser Aleksom Fergusonom, ali je istakao da je legendarni stručnjak Junajteda znao da odabere momenat kada da prigovori sudijama.
"Mogao bih da nabrojim beskrajan broj utakmica u kojim je Fergi umeo da ustane sa stolice i otrči do sudije i kaže šta misli. Ljudi misle da je to stalno radio, ali verujte mi, u 19 godina rada s njim shvatio sam da je tačno znao kada treba da ode i 'pozdravi' sudije na način na koji je to radio", zaključio je čovek koji je celu svoju karijeru proveo upravo sa Fergijem.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze Murinjoser Aleks FergusonPremijer ligaPol SkolsEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara