""
""

Skorcanitis ostao u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.10.15. | 12:24

Iskusni centar nije krenuo sa ekipom u Valjevo zbog stomačnih problema...

Sofoklis Skorcanitis ponovo je u centru pažnje. Informacija specijalizovanog košarkaškog portala Sportando da je Crvena zvezda spremila otkaz prekaljenom grčkom centru podigla je veliku prašinu ne samo u Srbiji, već i u gotovo kompletnoj košarkaškoj Evropi. Ipak, u moru glasina i priča koje stižu sa svih strana jedna stvar je sigurna - Sofoklis nije otputovao u Valjevo, gde će Crvena zvezda od 21 čas izaći na megdan Metalcu u okviru derbija sedmog kola ABA lige!

Izabrane vesti

Prema saznanjima do kojih je došao MOZZART Sport, Skorcanitis je u Beogradu ostao zbog stomačnog virusa koji ga muči, a trener Dejan Radonjić odlučio je da ne rizikuje previše, te je Sofoa zadržio na lečenju. To bi moglo da znači da će novi krilni centar Kvinsi Miler dobiti minutažu samo dan posle obavljenih lekarskih pregleda.

Kako se, ipak, sve više šuška o mogućem, prevremenom rastanku Zvezde i Sofoa odlučili smo da odgovore potražimo kod agenta 30-godišnjeg centra - Panajotisa Kapazoglua - i upitali ga o istinitosti glasina?
"Koliko sam ja upućen, ne postoji nijedan problem na relaciji Skorcanitis - Crvena zvezda. Što se mene tiče, ne vidim razlog zašto Sofo ne bi sezonu završio u Crvenoj zvezdi, pošto ima zagarantovan jednogodišnji ugovor", rekao je Kapazoglu za MOZZART Sport. Gledano kroz lupu pravilnika, to znači da bi Crvena zvezda morala Skorcanitisa da isplati u potpunosti ako, kojim slučajem, poželi da završi saradnju sa njim.

Ono što je evidentno jeste da Sofoklis Skorcanitis ne zadovoljava ambicije i želje uprave Crvene zvezde i da do sada nije uspeo da odigra ulogu zamene za Bobana Marjanovića. Tačnije, primetno je da grčki as trenutno nije u stanju da bude ni drugi centar u timu, te da Majk Cirbes praktično iznosi kompletan teret na svojim leđima. 

Njegova rola u nekim prethodnim klubovima bila je takva da je on zadovoljavao i ispunjavao svoje zadatke u malom vremenskom periodu, do deset minuta provedenih na parketu, a u Zvezdu je stigao kako bi svojim iskustvom, snagom i pojavom dao jaku potporu Cirbesu i Stefanu Nastiću

Sofo je u dosadašnjem delu sezone prosečno beležio pet poena i tri skoka u ABA ligi i pet koševa u Evroligi.

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaSofoklis SkorcanitisJadranska ligaEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara