"Slaviša Stojanović"
"Slaviša Stojanović"

Slaviša Stojanović: Sad nije u novcu

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.11.13. | 12:36

Zvezdini igrači bi u toku dana trebalo da dobiju finansijsku injekciju, ali trener crveno-belih podseća da se večiti derbi igra srcem

Slaviša StojanovićŠamponi, dugovi, kritike... Ništa od toga sada nije bitno. Dan pred 145. večiti derbi sa Partizanom (subota, 18 sati, stadion Crvene zvezde) sve što je bilo ostalo je tamo gde i pripada. U prošlosti. Jedina misao koja se vrzma u glavama svih u Ljutice Bogdana je pobeda nad komšijama sa crno-bele strane Topčiderskog brda. Pobeda, koja bi kao gumicom obrisala sve ono loše što je pratilo ekipu od početka sezone. A bilo je toga na pretek.

Zato sutrašnji megdan i jeste idealna šansa za četu Slaviše Stojanovića. U 90 i kusur minuta mogla bi da se opere za sve grehove.
"Proživeli smo silne turbulencije, ali ovaj meč bi mogao da bude naša inspiracija. Da u naredni period uđemo sasvim drugačiji. Pozitivan naboj je primetan u svlačionici. Razmišljamo samo o tri boda. Već zaostajemo i jednostavno moramo da pobedimo", kategoričan je trener Zvezde Slaviša Stojanović.

Izabrane vesti

Međutim, to nikako ne znači da Stojanović nema brige pred utakmicu 11. kola Superlige. Štaviše.  Aleksandar Kovačević je definitivno završio jesenji deo sezone zbog problema sa kolenom, a ni učešće Miloša Ninkovića nije izvesno, iako je iskusni vezista crveno-belih spreman da po svaku cenu iskusi draž večitog derbija.
"Problematična je situacija. Povređena su nam dvojica igrača koji su do sada imali maksimalnu minutažu", kaže Stojanović priznajući da baš zbog problema sa pomenutim tandemom ima velike nedoumice oko sastava tima.
"Ima nekoliko dilema. Sve zavisi od Ninkovića. Važno je da vidimo kako se on oseća ispod šlema, a ne moram da govorim koliko nam je bitan igrač za kreaciju. On je jedan od lidera ovog tima".

Jasno je, dakle, koliko bi odsustvo Ninkovića moglo da poremeti ekipu. I koliko bi težak bio Stojanovićev zadatak da nadomesti odsustvo Zvezdinog plejmejkera. Jer, u Ljutice Bogdana malo je igrača sličnih karakteristika. Osim možda Vukana Savićevića o kojem se proteklih dana mnogo pričalo zbog javnog izražavanja nezadovoljstva malom minutažom.
"Ne prođe konferencija za novinare bez pitanja o njemu. On je momak veliki potencijal. Videćemo. Možda i bude iznenađenje", ostavlja Stojanović otvorena vrata.

Vukan SavićevićMeđutim, nije samo nedostatak ideje u napadu problem crveno-belih ove sezone. Odbrana ne uliva sigurnost.
"Ne igraju samo defanzivci odbranu. Gol moraju da čuvaju i napadači i krila. Poslednji red je samo to – poslednji filter. Moramo da budemo kompaktni, mirni, da ne srljamo, jer nikako sebi ne smemo da dozvolimo primimo rani gol", odgovorio je Stojanović i priznao da je već izabrao štoperski tandem, iako nije želeo da imena podeli sa novinarima.

Dilema svakako ne postoji u samom špicu, jer je Abiola Dauda pronašao ritam, pa mnogi očekuju da bi baš on mogao da donese prevagu.
"Nadam se da može, ali ne može da jedan igrač sve odradi sam. Rekao sam već - moramo da budemo kompaktni i iz timske igre pravimo akcije".

Timski duh u Zvezdi danas bi trebalo da osnaži i uplata na račun igrača s obzirom da je uprava pronašla način da “časti“ igrače pred najbitniji meč jesenje polusezone. Stojanović, ipak, tvrdi da u ovom trenutku novac ne igra apsolutno nikakvu ulogu.
"U ovakvim utakmicama novac ne treba da bude stimulans. Hvala upravi što je omogućila bar nešto, ali sad nije u novcu".

Pitanje je samo da li će crveno-beli umeti da iznesu taj teren na plećima? I ne samo igrači, već i sam šef struke?
"Ovo je najveća utakmica kou sam vodio i koju ću voditi. Vodio sam kvalifikacije, ali ovo je nešto posebno. Međutim, spreman sam i radim u miru", uverava Stojanović.

O samom protivniku svega par reči.
"Ističu se Miloš Jojić i Andrija Živković. Imaju strašan kapacitet u igri jedan na jedan. Takođe, Vladimir Volkov se ponavlja, Đemba Đemba i Saša Ilić su jaki u predaji lopte...".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

145. večiti derbiFK Crvena zvezdaSlaviša StojanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara