"Slaviša Stojanović"
"Slaviša Stojanović"

Slaviša Stojanović: Strpljen – spasen

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.03.14. | 19:44

"Lako je posle meča biti pametan i reći da si pogodio sa izmenom, ali ima tu i sreće", iskren je trener Crvene zvezde

Slaviša StojanovićMožda nema harizmu Valtera Zenge, niti zvezdaški pedigre kao Robert Prosinečki, ali Slaviša Stojanović je, u to nema sumnje, ostavio svoj trenerski pečat u Ljutice Bogdana, a on se za sada ogleda u ubojitosti crveno-belih posle prekida. Da li je to dovoljno za trenera Crvene zvezde? To je već druga priča. Ali, Stojanovićeve ideje za sada daju rezultat.

Bez obzira na to što Zvezdina igra nije ni blizu one koju bi navijači želeli. Ali, rezultati su, ipak, najbitniji, pa se ni bleda igru protiv Radničkog 1923 neće dugo pamtiti.
"Bilo je očekivano teška utakmica. Znali smo da Radnički ima nekoliko vrlo dobrih i iskusnih igrača koji su pored kreativnosti koju imaju večeras bili i disciplinovani u fazi odbrane. Tek pred kraj smo pronašli način da postignemo gol, iako je bilo prilika da i ranije rešimo utakmicu. Ali, bili smo strpljivi i dočekali pravu šansu koja je rešila pitanje pobednika".

Izabrane vesti

Nesporan je, međutim, utisak da je Zvezda u napadu većim delom meča bila bezidejna?
"Kada imaš ispred sebe dva dobro organizovana bloka protivničke ekipe onda je teško da bude brz protok lopte. Izabrali smo strpljenje i nismo pogrešili", uzvratio je Stojanović, koji je, za razliku od nekih ranijih mečeva, večeras pogodio i sa izmenom.

Strelca odlučujućeg gola Filipa Kasalicu u igru je uveo u pravom trenutku.
"Lako je posle svega biti pametan i reći da si svojim potezom uradio pravu stvar, ali ima tu i sreće.  Kasalica je tokom prethodne nedelje, uprkos bolesti zbog koje dva dana nije trenirao, izgledao dobro na treningu i večeras odigrao vrlo živo. Dauda danas nije imao te karakteristike, ali nije ni bilo ni prostora za njega. Pokušali smo sa Kasalicom i uspeli".

Dušan Đorđević, koji je po odlasku Radmila Ivančevića iz Kragujevca imenovan za vršioca dužnosti šefa struke u Radničkom, rekao je samo da njegova ekipa bodove spasa ne može da traži u duelima sa večitim beogradskim rivalima.
"Za nas je ovo bila vrlo teška utakmica, jer smo došli da igramo protiv Zvezde posle teškog poraza od Partizana. Moji igrači su dali maksimum u ovom fantastičnom ambijentu, ali nismo uspeli da postignemo više od, da tako kažem, korektnog poraza. Sada nam predstoje ključne utakmice za opstanak protiv Rada i Donjeg Srema".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSlaviša StojanovićRadnički KragujevacFilip KasalicaDušan ĐorđevićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara