Zoran Mirković
Zoran Mirković

Slavljenik Mirković: Najveći poklon - pobeda nad Zvezdom! Rekao sam im igračima da ne prave greške kao ja

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.09.18. | 12:46

"Imaju izuzetan tim, učesnici su Lige šampiona, to nije mala stvar. Protiv Napolija su pokazali da im je mesto u tom društvu", ne štedi komplimente na račun protivnika Partizanov šef struke

Trener Partizana Zoran Mirković rekao je da će rado prepustiti ulogu favorita Crvenoj zvezdi ako to potvrdi tezu da u večitim derbijima često ne pobeđuje onaj koji je u boljoj formi. Istakao je i da bi, iako mu je danas 47. rođendan, od igrača voleo da dobije poklon tek u nedelju, a objasnio je i da je dosta razgovarao sa fudbalerima kako ne bi pravili neke greške koje su se i njemu dešavale tokom igračke karijere.
"Najveća utakmica u srpskom fudbalu, izaziva najveće interesovanje, budi najveće emocije. Drago mi je što mogu da budem akter i posle igračkih dana, sada kao trener. Igramo protiv velikog protivnika, večitog rivala. Voleo bih da svi akteri, publika, ekipe, sudije, da budemo na nivou te najveće utakmice", rekao je Mirković na konfenrenciji za novinare.

Da li očekujete otvorenu utakmicu ili oprezniju?
"Svaki derbi priča za sebe. Možemo da predvidimo mnoge stvari, ali sam tok utakmice ne. Niko nije toliko vidovit ili pametan. Svaki derbi je obilovao agresijom, taktičkim nadmudrivanjem, ali i lepim potezima. Neka tako bude i sada".

Izabrane vesti

U poslednje vreme deluje da je ekipa bliža vašoj ideji igre?
"Nama treba kontinuitet dobrih igara. Rezulate imamo, ali igra može i mora bolje. Napravili smo dobru uvertiru. Derbi u nedelju je veliki test za našu ekipu".

Da li je rođendanska želja vezana za derbi?
"Popodne imamo trening, voleo bih da ne dobijem danas ništa od igrača, a neka mi u nedelju podare pobedu".

Koji vam je igrački derbi ostao u najlepšem sećanju?
"Davno je bilo. Svaka pobeda u derbiju je nenormalno slatka i draga, a porazi su izuzetno gorki i teški"

Kako vam deluje Zvezda kao ekipa?
"Imaju izuzetan tim, učesnici su Lige šampiona, to nije mala stvar. Protiv Napolija su pokazali da im je mesto u tom društvu. Imaju brzinu i visinu, zaista su dobri".

Mirković ne smatra da je umor Zvezdinih igrača zbog LŠ šansa za Partizan.
"Derbi uvek izvuče maksimum iz igrača, ima tu i adrenalina. Neće se to odraziti na kvalitet".

Da li smatrate da Zvezda ima ulogu favorita u nedelju s obzirom na sve okolnosti?
"Ima nepisano pravilo da ne pobeđuje uvek onaj koji bolji ili u boljoj formi, tako da ću onda vrlo rado prepustiti ulogu favorita, a-ha-ha“.

Kako komentarišete izbor Danila Grujića za glavnog sudiju?
"Nemam komentar. Bilo bi pogubno da zvezda večeri bude neko od njih, a treba da bude neko od igrača. Neka svako radi svoj posao".

Osećati li tenziju s obzirom da vam je ovo trenerski debi u Večitom derbiju i da li bi sada radije bili akter kao igrač?
"Da mi je ona snaga, a ova pamet... Bio bih verovatno učinkovitiji kao igrač. Radujem se derbiju, to su velike utakmice. Igrao sam i torinski i istanbulski gradski derbi, ali ovo je nešto posebno".

Kao igrač ste bili temperamentni u derbijima, da li ćete zameriti svom igraču ako postupi na isti nači?
"Hoću, naravno. Radimo dosta na tome. Ukazujem im na te detalje. Bolje da naučite nekad na tuđim greškama."

(FOTO: Star Sport)


tagovi

158. večiti derbiZoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara