""
""

SLOBODA DEMANTUJE NAMEŠTANJE: Izvinite, bio je to samo loš dan

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.05.13. | 16:06

„Onoj instituciji, klubu i pojedincu koji su sebi dali za pravo da bez dokaza tvrde da je ova utakmica neregularna daćemo šansu da svoje optužbe dokažu i pred sudskim instancama ove države“, piše u saopštenju Užičana posle iznenađujućeg poraza od Radničkog

 

Posle meča 28. kola Super lige u kome je Sloboda Point na svom terenu iznenađujuće poražena od Radničkog iz Kragujevca (0:2), zasedao je Sekretarijat užičkog kluba i oglasio se saopštenjem za javnost.
„Želimo prosto da kažemo – bez obzira na pritiske i tenzije pre utakmice - nismo želeli niti imali nikakve kontakte sa predstavnicima Radničkog iz Kragujevca u vezi sa subotnjom utakmicom. Naprotiv, svima smo istakli značaj ove utakmice i opasnost da naš eventualni poraz, i naš klub svrsta u one koji nameštaju rezultate. Upravo tamo, u ''podzemlje'' fudbalske Srbije, protiv koga se godinama borimo, i zbog koga smo i kao klub, i mi kao fudbalski radnici, imali i imamo mnogo problema.

Izabrane vesti

Fudbaleri i stručni štab su nam dali reč da, bez obzira na našu tešku finansijsku situaciju i činjenicu da nema para, nikada i za nikakve pare neće ''prodati'' Slobodu. Iako smo loše igrali, ne želimo i ne smemo da pomislimo da je neko iz ekipe bio ''trojanski konj'' i da nas je izdao. Nažalost, usled cele situacije izloženi velikom pritisku značaja i posledica ove utakmice, naši fudbaleri podlegli su atmosferi i tako doživeli neočekivani poraz.

Iznenađujućim i bolnim porazom rukovodstvo, fudbaleri i sponzori Slobode mogu najviše da izgube. Poverenje i ljubav naših navijača, fudbalskog Užica i uverenje da je Sloboda dostojanstven, skroman i pošten klub, koji sve što ima i što jeste, ostvaruje na travnatom tepihu.

Zato se izvinjavamo pravim navijačima na ovom nesrećnom danu. Mnogi koji se busaju da vole i podržavaju Slobodu, a svoju ''ljubav'' prema klubu posmatraju kroz dobitak na kladionici, su na najvulgarniji način pokazali da ne zaslužuju ovakav klub i igrače. Uveravamo navijače, medije i širu sportsku javnost da se i nama desio loš dan, i da sa gnušanjem odbijamo sve insinuacije onih koji žele i jedva čekaju da nas bace u blato nemorala i sportskog kriminala kome nikada nismo i nećemo pripadati.

Imamo primer naše utakmice protiv Hajduka u Kuli, Novog Pazara u Užicu. Mnogi su tada govorili da se Sloboda neće zalagati na ovim mečevima, a mi smo došli do četiri boda. Na našu nesreću, ovoga puta poraz protiv Radničkog poklopio se sa njihovim insinuacijama i nagađanjima, tako da su to iskoristili i jedva dočekali da krenu sa napadima na naš klub.

Onoj instituciji, klubu i pojedincu koji su sebi dali za pravo da bez dokaza tvrde da je ova utakmica neregularna daćemo šansu da svoje optužbe dokažu i pred sudskim instancama ove države, krajnje je vreme da i oni ponesu deo odgovornosti za javno izgovorenu reč i teške optužbe kojima su u prethodna dva dana izloženi fudbaleri i naš klub.

I pored svega, energično ostajemo na našem putu – čista i poštena fudbalska igra, bez pomisli da nekome nešto činimo i učinimo, ili da nama neko nešto pokloni mimo fudbalskog terena. Bez obzira na sve mi idemo dalje svojim zacrtanim putem. Ništa i niko nas neće pokolebati da istrajemo u našoj koncepciji daljeg rasta i razvoja kluba, mada bi mnogi možda želeli i očekivali drugačiji epilog, piše u saopštenju Slobode ispod kojeg se potpisao predsednik Dragan Subotić.

 

(FOTO: MN Press)


tagovi

fudbalSloboda Point Sevojnosloboda užiceSrbijaSuper ligaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara