"Žervinjo i Boni posle drugog gola Obale Slonovače"
"Žervinjo i Boni posle drugog gola Obale Slonovače"

Slonovi za dva minuta probili oklop Samuraja i preokrenuli utakmicu

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.06.14. | 08:07

Drogba meč počeo na klupi, Orije dvostruki asistent za golove glavom Bonija i Žervinja

Žervinjo i Boni posle drugog gola Obale SlonovačeJoš jedan preokret u prvom kolu grupne faze 20. Svetskog prvenstva, kao Kostarika protiv Urugvaja i Obala Slonovače je gubila protiv Japana, a onda za dva minuta postigla isto toliko golova i preokrenula rezultat na 2:1.

Samuraji su poveli već u 16. minutu, Honda je primio loptu unutar kaznenog afričke reprezentacije, odbrana rivala mu je ostavila suviše prostora i vezista Milana se agilno namestio i uputio snažan šut levom nogom, a Bari nije ni video loptu.

Izabrane vesti

Potpuno neočekivano, ali jedan od dvojice najboljih igrača Slonova nije počeo utakmicu – Didije Drogba, a ni drugi – Jaja Ture, se na terenu nije proslavio, verovatno zato što se još oporavlja od povrede zadnje lože.

Igralo se prilično ofanzivno sa dosta šuteva, a onda je u 62. minutu selektor Obale Slonovače uveo Drogbu u igru. Izjednačujući gol je postignut samo dva minuta kasnije, bivši napadač Čelsija nije učestvovao u napadu, ali je na njega bila fokusirana odbrana rivala. Desni bek Tuluza Serž Orije je centrirao sa boka, a Vilfrid Boni je glavom savladao Kavašimu.

Ni puna dva minuta nisu prošla kada je Orije sa iste pozicije centrirao, ali je ovog puta pogodio Žervinja koji je u gađao bliži golmanov ugao, a Kavašimi je lopta prošla kroz ruke. Golove možete pogledati OVDE.

U prvom meču ove grupe Kolumbija je savladala Grčku sa 3:0. U sledećem kolu sastaju se ekipe koje su trijumfovale u prvom kolu, i one koje su izgubile.

______________________________________________

OBALA SLONOVAČE - JAPAN 2:1 (0:1)

Strelci: Honda 16 - Boni 64, Žervinjo 66

Mesto: Resife

Stadion: Arena Pernambuko

Sudija: Enrike Oses (Čile)

Obala Slonovače (4-3-3): Bari - Orije, Zokora, Bamba, Boka - Tiote, Jaja Ture, Dije – Kalu, Žervinjo, Boni

Japan (4-2-3-1): Kavašima – Učida, Jošida, Morišige, Nagatomo – Jamaguči, Hasebe – Okazaki, Honda, Kagava - Osako

(FOTO: Action images)


tagovi

ŽervinjoVilfred BoniSerž OrijeObala Slonovačemeđunarodni fudbalJapanBrazil2014CBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara