Slučaj Isko ili zašto je ovo početak kraja...

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.11.18. | 10:25

Razlozi? Ima ih, nekoliko. Isko se toliko osetio postiđenim da je po dolasku na stadion prišao Havijeru Garsija Kolu, inače glavnom čoveku u komunikaciji između klupskih čelnika i svlačionice, i pitao ga da li uopšte mora da ulazi u svlačionicu...

Jedanaest minuta do 19 časova. Predvorje hotela Kavalijeri Valdorf u Rimu. Santijago Solari igračima saopštava imena onih koji će se naći na klupi. Na listi nema Iska Alarkona. Problem? To što Iska nema ni u startnoj postavi...

Isko je od Solarija dobio jasne instrukcije da će utakmicu protiv Rome ispratiti sa tribina, a istu vest saopštio je i mladom Luki Zidanu. Na klupu idu mladi Federiko Valverde (kasnije dobio šansu umesto Luke Modrića) i Vinisijus Žunior. Isko je nezadovoljan, ali prihvata odluku...

Izabrane vesti

Utakmica na Olimpiku još nije počela, a novinari uglednog madridskog dnevnika Marka počeli su da se bave razlozima ovakve Solarijeve odluke. Ubrzo je otkriveno – ovo nije bilo nikakvo upozorenje, već kazna. Ozbiljna.

Razlozi? Ima ih, nekoliko. Isko se toliko osetio postiđenim da je po dolasku na stadion prišao Havijeru Garsija Kolu, inače glavnom čoveku u komunikaciji između klupskih čelnika i svlačionice, i pitao ga da li uopšte mora da ulazi u svlačionicu...

Isko se našao u nebranom grožđu, u situaciju kakvu dosad nije doživeo. Ni kod Anćelotija, a ni kasnije kod Beniteza, Zidana ili Lopetegija.

Momak iz Malage postao je neko ko se sve češće ostavlja po strani otkako je Solari preuzeo Realovo kormilo. Sve je počelo praktično od prvog dana kada je Solari odmenio Lopetegija. Nekadašnji ofanzivac Reala zatražio je od igrača da tokom poseda lopte naglas broje dodavanja, jedno po jedno, kako bi kasnije mogle da se prave određene korekcije. Isko je, navodno, dobacio Solariju kako je dovoljno što igraju i da ne moraju ništa da broje. Tada su počele prve varnice... Isko nije putovao u Melilju na gostovanje u Kupu kralja, a od tada je praktično stalno rezerva. Poslednji put je starter bio u El Klasiku pre više od mesec dana.

Navodno, Solari je nezadovoljan Iskovim zalaganjem na treninzima, koje nije ni blizu željenog nivoa. To, opet, nije novost za Iska, pošto je i ranije bio vičan tome da se takmiči za mesto u timu, nego da trenira. Tako bar tvrde mediji na Iberijskom poluostrvu, koji se usput pitaju – kako bi Modrić ili Kros podneli da su sve redovnije na klupi?

Santijago Solari je posle utakmice bio upitan da prokomentariše razloge zašto je Iska ostavio na tribinama?
“Postoje neke odluke koje se donose u specifičnim trenucima. Mi smo ti koji donosimo takve odluke i one su uglavnom sportske, izuzev u posebnim slučajevima, a to nije ovaj. Ovde se radi o fiktivnom problemu, problemu koji ne postoji. Mi smo ovde da bismo dali sve za Real Madrid, zato svi moraju da budu na 100 odsto da bi bili izabrani“, poručio je Solari, a iako su ga novinari još dva puta zamolili za obrazloženje, ostali su uskraćeni za isto.

Iskov slučaj je upoređen s dešavanjima pre nego što je Hames Rodrigez otišao iz Madrida. Čak i u “najmračnijem” periodu Hames nije bio u timu samo u Kardifu, jer za njega nije bilo mesta. Isko je dosad već dva puta bio izopšten iz sastava. A, ističe se, on nije jedan od onih, poput Hamesa, koji će da ćuti i povuče se pred bilo kim. Pogotovo jer je sve prethodne Realove trenere ubedio da treba, ili čak mora da igra. 

Ako se nešto ne promeni brzo, ono protiv Rome biće početak razdora, možda čak i razlaza...

Foto: Reuters


tagovi

Santijago SolariIsko Alarkon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara