""
""

SMEDEREVO – VOJVODINA: Džoni sanja opstanak, Žeks uči Vignjevića kako se vodi ekipa

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.02.13. | 10:54

Tribine stadiona Superlige retko kada su pune, ali pred početak prolećnog dela šampionata želeli smo da reč damo onima zbog kojih se igra fudbal - navijačima. Jer smatramo da su i te kako pozvani da posavetuju svoje ljubimce i trenere, a njihove priče donose puno zanimljivih anegdota i podsećanja na neka srećnija vremena

 

PITANJA: 1. Zašto baš? Šta očekujete od prolećnog dela sezone? Od kog igrača očekujete najviše? Treneru biste preporučili? Najlepši trenutak sa voljenim klubom?

Izabrane vesti

NIKOLA MAKSIMOVIĆ DŽONI - Smederevo

1. To je bar lako. Ovde sam rođen. Volim svoj grad, svoje ljude. Trenirao sam u Smederevu. Volim i fudbal i sport generalno. Trip je bio kao klinac da se ide na stadion, a vremenom sam se tu na tribini i pronašao. Tu sam i dalje, to mi je postao način života.

2. Kao prvo da ostanemo u ligi. To nam je najbitnije i da naši igrači konačno počnu da igraju fudbal. Dosta se promenila ekipa, čini mi se da su 16 od 24 igrača Smederevci. Ako ništa drugo, igrače srcem, biće zagriženi. Treba nam to! Katastrofalno smo odigrali jesen.

3. Bane Atanacković je protiv Politehnike odigrao super. Voleo bih da istaknem i Dragana Cvetkovića, drugar mi je. Opasan je špic, mali ali brz, pravi „dinamit“.

4. Da igra malo ofanzivnije, jer mi u suštini retko primamo golove, ali još ređe i dajemo. Mora da se igra ofanzivnije. Da se pokrenu i mlađe selekcije, jer bez toga nema ništa. Nekada smo imali baš jake mlađe kategorije, a sada su bukvalno uništene.

5. To je najlakše pitanje - osvajanje Kupa 2003. protiv Crvene zvezde. Marko Pantelić i njegov sjajan gol spoljnim felšom, zbog kojeg ga je Zvezda posle i uzela. Mi smo tad bili jedini klub posle 10 godina koji je nešto osvojio, a da nije Zvezda i Partizan. Nije puno, ali naše je.

ŽELJKO TRIFUNOVIĆ ŽEKS – Vojvodina

1. Zato što je iz Novog Sada, zato što je najstarija i najbolja. Zato što je ponos grada i što ćemo prvi slaviti istinsku 100-godišnjicu kluba u Srbiju.

2. Očekujem osvajanje Kupa, pobedu nad Partizanom u prvenstvenom meču i drugo mesto na tabeli na kraju sezone. Plasman na evropsku scenu se podrazumeva. Ali, Kup Srbije je prioritet. Ubeđen sam da imamo ozbiljan tim, čak i u poređenju sa Partizanom i Crvenom zvezdom. Nemamo samo ono nevidljivo što stoji iza beogradskih klubova. Da se situacija u Srbiji rešava samo na terenu, uveren sam da bi Vojvodina još pre dve godine bila prvak Srbije.

3. Neka budu to Katai i novajlija Enver Alivodić. Nadam se da će trener Vignjević shvatiti da moramo da igramo preko krila da bi Abubakar Oumaru, čiji je ostanak možda i najveće pojačanje, imao prostora da situacije rešava na našu radost. A, to treba da omogući poslednja četvorka i nadam se ova deca koja će konačno dobiti šansu u veznom redu. Sigurno da je zaslužuju, a i vreme im je da se kale za velika dela.

4. Da podnese ostavku ako ne osvoji Kup i da što samostalnije vodi ekipu u prolećnom delu sezone. Takođe i da uvrsti Igora Đurića u startnu postavu, jer svaki navijač Vojvodine zna da je on taj kvalitet, iako Trajković i Jokić imaju prednost. Igra kao igra, barem prema ovome što smo gledali na zimskim pripremama, ne izgleda toliko loše.

5. Recimo atmosfera i utakmica protiv Bastije u Novom Sadu u nestvarnom pohodu na Intertoto Kup 1998. To je sigurno. Ako mora nešto sa domaće scene... Neka bude svaka pobeda nad Crvenom zvezdom na Marakani od 3:0. A bilo ih je. I u skorije vreme.

 

SUPERLIGA - 16. kolo:

14.00: Radnički Niš - Novi Pazar
14.00: Hajduk Kula - Jagodina
14.00: Donji Srem - OFK Beograd
14.00: Spartak - Sloboda

14.00: Smederevo - Vojvodina
14.00: Radnički 1923 - Rad
18.30: Crvena zvezda - Javor

BSK - Partizan (odloženo)


tagovi

Nebojša VignjevićSmederevoSrbijastadionska groznicaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara