"Luka Toni"
"Luka Toni"

Šmekerski potez Tonija čuva Veronu u eliti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.03.15. | 14:41

Verona slavila na gostovanju kod Kaljarija u možda i presudnoj utakmici u borbi za opstanak – 2:1

Luka ToniRat za opstanak potrajaće još neko vreme, ali Verona u završnicu prvenstva ulazi osokoljena možda i ključnom pobedom u bici na Sardiniji. Tim Boška Jankovića je u 25. kolu Serije upisao vrednu pobedu na gostovanju kod Kaljarija, pošto je Luka Toni zaigrao kao u najboljim danima i 10. ligaškim golom u sezoni pogurao goste do konačnih 2:1.

Drugi gol za Veronu je postigao Huan Taleb, samo nekoliko minuta pošto je na terenu zamenio upravo Jankovićeva, ali je utisak da je upravo Tonijeva minijatura odlučila ishod meča na stadionu Sant Elija. Centrirao je Emil Halfredson, a 37-godišnji šmekerski postavio nogu i loptu spoljnim delom kopačke skrenuo baš tamo gde je trebalo.

Izabrane vesti

Osećaj je to. Teško bledi kada neko zna.


Pogodak Verone primorao je domaće da krenu na sve ili ništa, Andrea Mandorlini je ekipu povukao u 16, pa je samo Toni igrao imao tu slobodu da izađe iz svog kaznenog prostora. Međutim, kada je Kaljari sve karte bacio u napad otkrio je sve mane u odbrani. Nije ih malo.

Halfredson se ponovo našao u ulozi pakera i demonstrirao da ima matematički precizan centaršut, a poslednja linija Kaljarija taj put zaboravila je Taleba – 2:0 za Veronu i njenu prvu pobedu na Sardiniji još od sezone 1999/2000.


Kasniji pokušaji Kaljarija da se vrati u život nisu urodili plodom – Danijele Konti je pogodio prekasno - pa je Verona današnjem rivalu odmakla na velikih osam bodova prednosti. Atalanta ili Kjevo možda su realniji ciljevi kada je u pitanju Kaljarijeva borba za opstanak u Seriji A.

SERIJA A - 25. kolo:

Subota:

Kjevo - Milan 0:0

Nedelja:

Kaljari – Verona 1:2 (0:1)
/Konti 90 - Luka Toni 9, Gomez 56/

15.00: Palermo – Empoli
15.00: Sasuolo – Lacio
15.00: Atalanta – Sampdorija
15.00: Ćezena - Udineze             
18.00: Inter – Fiorentina
20.45: Torino – Napoli
Odloženo: Đenova - Parma

Ponedeljak:
20.45: Roma - Juventus

(FOTO: Action Images)


tagovi

VeronaSerija ALuka ToniKaljariItalijaHuan TalebEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara