""
""

ŠOK U TORINU: Juventusu nisu pomogli ni penal ni igrač više - Sampdorija slavila! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.01.13. | 17:18

Milan teškom mukom do bodova protiv Sijene, Fiorentina izgubila od Peskare...

 

Izabrane vesti

Senzacija u Torinu! Sa igračem manje od 32. minuta, i posle zaostatka od jednog gola, Sampdorija je uspela da savlada Juventus sa 2:1 i uzdrma lidersku poziciju ekipe iz Torina. Pao je i još jedan favorit, Fiorentina, pa se za nedelju može reći da je bila potpuno kobna po favorite (Inter doživeo brodolom u Udinama).

Za Juve je krenulo sve po planu. Sredinom prvog dela Đovinko je iz penala doneo prednost svom timu, a nedugo zatim, Berardi je možda i prestrogo isključen. Izgledalo je kao da za goste nema spasa, međutim, u drugom delu, potpuni preokret.

Junak Đenove svakako je Mauro Ikardi, mladi reprezentativac Argentine, koji je sa dva gola šokirao Torino. Prvi gol veoma je sličan onom prvom koji je Di Natale dao Interu, a drugi je postigao skoro iz mrtvog ugla - "kroz uši" Điđiju Bufonu

Nema sumnje, ovaj momak, koga je Sampa dovela pre dve godine iz Barselone za svega 400.000 evra, narednih dana biće na svim naslovnim stranama u italijanskim medijima...

Logično, nakon drugog postignutog gola gosti su se povukli, Juve napadao, pritiskao, ali šanse koje stvorio nije uspeo da realizuje. U tom segmentu posebno se isticao Mirko Vučinić... Umesto predviđenih četiri, igralo se šest minuta nadokande, ali to nije bilo dovoljno ekipi Antonija Kontea da stigne makar do boda. 

Fiorentina je očajno ušla u novu godinu, porazom od od jednog od najgorih timova lige - Peskare. Gosti su slavili na Artemip Frankiju sa 2:0, golovima Žonatsa Čelika.

Milan je imao mnogo problema sa Sijenom, ali je ipak uspeo da kao jedini izraziti favorit stigne do tri boda. Poveli su Rosoneri pogotkom Krkića u 67. minutu, na 2:0 povisio Pacini iz penala, ali je gol Paolućija tri minuta pre kraja uneo nervozu u redove domaćeg tima.

Ipak, promene rezultata nije bilo.

Sjajan dan imao je napadač Đenove Marko Borijelo, koji je sa dva pogotka prekinuo seriju loših rezultata svog tima. Tim sa Marsija savladao je uvek neugodnu Bolonju rezultatom 2:0.

U ostalim duelima Kjevo je bio bolji od Atalante (1:0), dok je Parma golom Amaurija u drugom minutu nadokande vremena srušila Palermo - 2:1.

Večeras od 20.45 na programu je derbi kola između Napolija i Rome. 

SERIJA A – 19. KOLO:

Subota:
Katanija – Torino 0:0

Lacio – Kaljari 2:1 (0:0)
/Konko 79, Kandreva 86 – Sau 62/

Nedelja:
Udineze – Inter 3:0 (0:0)
/Di Natale 64, 79, Muriel 75/

Kjevo – Atalanta 1:0 (1:0)
/Kofi 37/

Fjorentina – Peskara 0:2 (0:0)
/Žonatas 57, Čelik 90/

Đenova – Bolonja 2:0 (0:0)
/Borijelo 58, 73/

Juventus – Sampdorija 1:2 (1:0)
/Đovinko 24pen - Ikardi 53, 68/

Milan – Sijena 2:1 (1:0)
/Krkić 67, Pacini 80pen - Paolući 87/

Parma – Palermo 2:1 (0:0)
/Belfodil 62, Amauri 90+2 - Budan 85/

20.45 Napoli – Roma

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFjorentinaItalijaJuventusKjevoMilanPalermoParmaSampdorijaSerija ASijena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara