""
""

Šok za Belgijance: Benteke ne ide na Mundijal

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.04.14. | 18:57

Snažni napadač Aston Vile pokidao Ahilovu tetivu i pridružio se velikoj grupi zvezda koje će propustiti SP u Brazilu

 

Veliki udarac za Aston Vilu, još veći za reprezentaciju Belgije! Kristijan Benteke je završio sezonu i sva je prilika da će osim završnice Premijer lige propustiti i Svetsko prvenstvo u Brazilu!

Izabrane vesti

Prema vestima iz Birmingema, snažni napadač je pokidao Ahilovu tetivu i sleduje mu pauza između tri i šest meseci, što znači da bi u najboljem slučaju mogao da se vrati na teren početkom narednog prvenstva Engleske.

Ako će se Aston Vila još nekako i snaći (nalazi se na sredini tabele, a u špicu može da računa još na Agbonlahora i Vajmana), povreda Bentekea uznemirila je Marka Vilmotsa, selektora Belgije, koji je igru državnog tima između ostalog bazirao na nekadašnjem centarforu Standarda i Genka. To, praktično znači da će Crveni đavoli na Mundijal samo sa jednim pravim napadečem i to Romelom Lukakuom iz Evertona, dok su svi ostali bliži veznom redu, nego najisturenijem delu tima.

Belgija se u grupi H nalazi zajedno sa reprezentacijama Alžira, Rusije i Južne Koreje, a povredom Kristijana Bentekea lista fudbalera koji su ispali iz stroja za najvažniji sportski događaj u 2014. postala je još duža. Na Svetskom prvenstvu u Brazilu sigurno neće biti Viktora Valdesa, Hesea Rodrigeza (Španija), Tija Volkota (Engleska), Samira Kedire (Nemačka), Kevina Strotmana (Holandija), dok još postoji nada da će se oporaviti Radamel Falkao (Kolumbija).

(FOTO: Action images)


tagovi

SP Brazilreprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija BelgijeKristijan BentekeEvropaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara