Sokolovi, hoće li taj gol?

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.09.18. | 12:39

Izabranici Ljubiše Tumbakovića nisu zatresli protivničku mrežu 270 i kusur minuta

Na okršaju Crne Gore i Litvanije situacija bi trebalo da bude prilično jasna. Nije Litvanija kvalitet koji bi trebalo da zabrine Crnu Goru, niti da je namuči previše. Jer Litvanija je skroman, limitiran tim. Da je bilo malo više sreće i mi bismo otišli iz Vilnjusa sa pobedom od bar tri gola. Srbija se samo zbog svojih problema mučila na Baltiku pre nekoliko dana. 

Selektor domaćih Ljubiša Tumbaković imao je dosta kadrovskih problema pred start ovog takmičenja, a najveći od njih je izostanak prve zvezde tima Stevana Jovetića, koji je povređen. Iz istog razloga odsutni su i Adam Marušić i Marko Vešović. No, uprkos tome domaći bi morali da slave.
"S obzirom na kvalitet koji posedujemo, trebalo bi da pobedimo. Imamo pravo da verujemo u pozitivan rezultat. Litvanci poseduju kvalitet, ali ne kao mi, zbog toga će možda krenuti ofanzivnije. Nismo podređeni u odnosu na Srbiju i Rumuniju, zašto bismo bili? Dobar rezultat uvek popravi raspoloženje i daje vetar u leđa. Ali, to je samo mali korak ka cilju, videćemo posle šestog meča. U ovom takmičenju svaka utakmica ima svoju težinu, malo ih je... Litvanija se nameće kao moranje, što nije dobro, ali ako se budemo ponašali onako kako znamo i kako možemo, imamo pravo da verujemo u pobedu", jasan je Tumbaković.

Izabrane vesti

Teren pod Goricom je u lošem stanju...
„Ispada da odmah tražimo alibi, ali kako njima tako i nama. Ekipi koja gradi igru odgovara dobar teren. Informacije su da je bolji nego što je bio. Bio sam razočaran prošle subote, kada sam gledao utakmicu Budućnost – Petrovac", kazao je Tumbaković.

Litvanci su u prvom kolu doživeli poraz od Srbije, a rezultat je mogao da bude i ubedljiviji. Uglavnom su beležili poraze u 2018. godini, a savladali su samo selekcije nižeg ranga poput Jermenije i Šri Lanke.
"Crna Gora je odlično igrala protiv Rumunije, bili su disciplinovani, podsetili su me na Srbiju. Vole da čuvaju loptu, agresivni su i brzo idu napred", poručio je selektor Litvanije Edgaras Jankauskas. 

Dakle, Crna Gora ima pobedu na tacni, sada mora da je ugrabi. Pogotovo jer tri utakmice kod kuće nije slavila. Crnogorci posle remija u Rumuniji koji im dođe kao zamajac ne bi smeli da imaju problema. Sokolovi na trijumf čekaju punih godinu dana i bolju šansu od ove neće imati. A red je i da se raspucaju. Gol nisu postigli u poslednjih 270 minuta…

LIGA C - 2. KOLO:

NEDELJA

Grupa 3
Bugarska - Norveška 1:0 (0:0)
/Vasilev 59/

Kipar - Slovenija 2:1 (0:0)
/Sotiriju 69, Stojanović 89 ag - Berić 54/

PONEDELJAK

Grupa 1

20.45: (1,75) Škotska  (3,45)  Albanija (5,20) 

Grupa 4
20.45:  (1,40) Crna Gora  (4,40)  Litvanija (9,00) 
20.45:  (1,55) Srbija  (3,70)  Rumunija (7,25) 

UTORAK

Grupa 2
20.45:  (1,55) Finska  (3,70)  Estonija (7,25) 
20.45:  (2,65) Mađarska  (2,75)  Grčka (3,20) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

reprezentacija Crne Gorereprezentacija LitvanijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara