Santijago Solari
Santijago Solari

Solari: Ako ne koristimo VAR u ovakvim situacijama, koja mu je onda svrha?

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.01.19. | 21:35

Treneru Reala smeta sporni penal nad Vinsijusom Žuniorom

Sudbina je valjda tako udesila da Santijago Solari bude akter u obe utakmice u kojima je Real Sosijedad slavio nad Realom usred Madrida. Pre 15 godina kao igrač Kraljevskog kluba morao je da čestita gostima iz Baskije, a večeras i kao trener posle poraza od 2:0.
"Morali smo da uzmemo tri boda večeras, ali nismo", prvi je komentar Argentinca.

O razlozima poraza Solari kaže:
"To je fudbal. Na početku smo napravili skupu grešku koja nam je pokvarila plan. Kažnjeni smo surovo, kao u Viljarealu pre neki dan. Probali smo da napravimo preokret i vratimo se u utakmicu, ali bez uspeha. Dobra igra mi nije nikakva uteha."

Izabrane vesti

Da li je VAR mogao da vam dodeli penal zbog faula na Vinisijusu?
"Ne, nisam pričao sa sudijom. Postoje neki detalji koje gledate uživo bez straha nadajući se da VAR to prati i da će moći da se konsultuje ako postoji dilema. Svi smo ljudi i greške su normalne, ali nije mi razumljivo zašto sudija nije pregledao snimak. Ako ne koristimo VAR u ovakvim spornim situacijama, koja mu je onda svrha?"

Šta ste rekli igračima u svlačionici?
"Da se takmičimo da bismo pobedili i uvek borimo za pobedu, da ne potcenjujemo nijednog protivnika, ali da želim da vidim karakter pobednika. Pokazali smo ga danas, video sam karkater kod mojih igrača i ne vidim razlog za očaj."

Šta je onda bio problem?
"Moramo da pogađamo gol iz dobrih šansi."

Da li Vinisijus Žunior mora više da igra?
"Igrači kao on odrastaju dugo i stiču iskustvo. Njemu je tek 18 godina i u klubu su svi srećni otkako je stigao. Došao je sa 17 i već dao gol u finalu Svetskog prvenstva za klubove, tako da je napredovao više nego što sam očekivao."

Bernabeu je zviždao na kraju vašim igračima?
"Probaćemo da se iskupimo za to u narednom periodu."

Foto: Reuters


tagovi

Santijago Solari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara