Solskjer obećao šansu Murinjovim skupim promašajima

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 10:21

Ako i njih oživi, onda je čudotovorac

Ole Gunar Solsjker je već odradio ogroman posao u gašenju požara u Mančester Junajtedu. Zabeležio je devet pobeda u 10 utakmica, vratio Crvene đavole u trku za Ligu šampiona, eliminisao Arsenal u FA kupu i zadržao šanse za trofej, a oživeo je i nosioce igre.

Oni koji su kod Murinja bili problematični, kod Solskjera su eksplodirali. Pol Pogba igra fenomenalno, Marsijal, Matić i Rašford takođe, polako se u formu vraćaju Lukaku i Sančez, mladi bek Dalot je sve oduševio... Solskjer se rešio Felinija, a nekolicini igrača poput Valensije, Roha i Darmijana stavio do znanja da nemaju budućnost na Old Trafordu.

Izabrane vesti

Ipak, dvojici skupocenih pojačanja koji nisu opravdala očekivanja je obećana šansa u budućnosti. Solskjer računa na Erika Bajia i Freda. Zato je u januaru odbio ponude Pari Sen Žermena i Arsenala za štopera iz Obale Slonovače. A Brazilcu koji je letos došao iz Šahtjora za 59.000.000 je poručeno da se na njega najozbiljnije računa u perspektivi i da trenutno mala minutaža ne znači da neće uskoro dobiti veću šansu. Na kraju sezone ističu ugovori Mati i Ereri tako da bi njihovim odlascima mogla da se otvori veća prilika za Freda.

Solskjer je za kratko vreme uspeo da formi kostur tima u kojem se zna ko su nosioci igre u svim fazama. Štoperski tandem su uglavnom činili Lindelef i Džons, ali je plan da u budućnosti Baji polako istisne Džonsa iz startnih 11.

Ako i njih dvojicu vrati u formu, onda je stvarno čudotovorac...

(FOTO: Reuters)

 


tagovi

Erik Baji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara