""
""

Sorijanov dan karijere: Španski Terminator spakovao Gredigu pet komada!

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.08.14. | 18:28

Fantastični napadač Salcburga je od početka sezone postigao devet golova u četiri prvenstvena duela

Biće ovo još jedan sezona u kojoj će Red Bul Salcburg i Đonatan Sorijano terorisati rivale po Austriji. Sjajni španski napadač i kapiten austrijskog šampiona je danas odigrao meč karijere. Salzburgova haubica je u prvenstvenom meču protiv Grediga postigao čak pet golova i bio glavna zvezda ubedljivog trijumfa od čak 8:0!

Izabrane vesti

Sorijano je dete Barselone, ali nikada nije dobio pravu priliku na Nou Kampu iako je u B timu pružao sjajne partije. Tada se čak pominjao i kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde, ali je njegov menadžer ubrzo demantovao celu priču. Igrao je i za gradskog rivala Espanjola, ali je potpuno eksplodirao kada je pre dve godine potpisao za Red Bul Salcburg. Najmoćniji klub austrijskog fudbala je tada za Sorijana platio obeštećenje od samo 500.000 evra i dobio fantastično pojačanje.

Španac je već u prvoj sezoni bio najzaslužniji za duplu krunu, a posle samo godinu dana igranja je dobio i kapitensku traku. U prošloj sezoni je bio nezaustavljiv u austrijskoj Bundesligi gde je u 28 mečeva postigao 31 gol, a još furioznije je krenuo u aktuelnoj.

Od početka sezone, Sorijano je postigao čak devet prvenstvenih pogodaka u četiri meča. Ukupno je u dresu Red Bula dao 94 gola u 101 utakmici. Ipak, današnja partija protiv Grediga je nešto o čemu svaki golgeter mašta. Prvi put u karijeri, Španac je dao pet golova na nekom zvaničnom meču. Od kada je došao u Salcburg, čak osam puta je upisao het-trik, 19 puta je davao po dva gola na meču, ali podvig od pet golova na utakmici nije do sada imao u biografiji.

Sjajnim partijama Sorijana se dive i zemljaci u Španiji, a mnogi kritikuju Barselonu da je napravila grešku što se tako lako odrekla napadača. Čak je njegovo ime pominano i posle debakla Crvene furije na Mundijalu, jer su se mnogi pitali zašto Visente Del Boske nije ozbiljnije razmotrio opciju da pruži šansu Sorijanu.

S obzirom da se Slacburg plasirao u plej-of za Ligu šampiona gde je favorit u dva meča protiv Malmea, vlo je verovatno da ćemo sjajnog napadača gledati ove sezone i u najelitinijem klupskom takmičenju, a sa svakim golom će mu rasti i cena. Već sada vredi oko 15 miliona evra i gotovo je izvesno da će mu ovo biti oproštajna sezona u Bundesligi koju je prerastao.  

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Red Bul Salcburgmeđunarodni fudbalGredigEvropaDžonatan SorijanoAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara