Šou na Nou Kampu! Sudija poklonio Barsi tri gola, ali je herojski Betis isporučio istorijski poker! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.11.18. | 18:18

Nekada velike nade španskog fudbala uništile Barsu na njenom terenu

Biće ovo luda sezona u španskoj Primeri!

Ne samo što je Real Madrid doživeo nekoliko šamara, ne samo što je čudesni Alaves treći, već zato što ni ta moćna Barselona nije neranjiva. Lider Primere je danas doživeo klasičan nokaut na Kamp Nou. Fantastični Betis je uprkos velikom sudijskom vetru u leđa Barselone uspeo da pobedi 4:3 i posle 10 godina nanese poraz Kataloncima u gostima posle 20 godina u Primeri.

Izabrane vesti

Zeleno-beli iz Sevilje su pružili apsolutno fenomenalnu partiju i prvi put u istoriji dali četiri gola Barseloni u gostima. Blaugrana je posle 15 godina i duela sa Deportivom doživela da na svom terenu u Primeri primi četiri gola... 

Betisov trener Kike Setijen je sjajno postavio igru (prvi trener posle 10 gdina koji je u istoj sezoni pobedio Reali i Barsu u gostima), a Vilijam Karvaljo je pasovima iz sredine sekao Barsinu poslednju liniju i kreirao ubitačne kontre. Upravo posle jednog takvog proigravanja portugalskog reprezentativca, Žunior Firpo je prošao po levom krilu i pogodio za šokantnih 0:1 na Kamp Nou.

Barselona je imala sjajnu šansu za 1:1 preko Lenglea ali je Pau Lopez čudesnom paradom najavio uzbudljivo veče na Kamp Nou. A potom je legendarni Hoakin Sančez pokazao da je neuništiv. Još jednom je Firpo probio po levom krilu lopta je došla do Telja na desnom, a nekadašnja Barsina nada je kao na tacni poslužila Hoakina koji ne prašta. 

Usledio je strašan pritisak Barselone u drugom poluvremenu, nekoliko šansi i onda poklon od sudije Laosa. Arbitar koji je pre nekoliko dana delio pravdu na Marakani između Crvene zvezde i Liverpula je poklonio Barsi penal u 68. minutu posle teatralnog pada Đordija Albe. Mesi je pogodio sa bele tačke i zakuvalo se…

Ali Betisov odgovor je bio strašan! Još jednom je Teljo asistent, a pogodio je Đovani Lo Selso koji blista ove sezone na pozajmici iz Pari Sen Žermena. Doduše, golu je kumovala katastrofalna reakcija Ter Štegena.

A onda novi vetar u leđa Barseloni! Vidalov gol je priznat posle asistencije VAR tehnogloije. Čileanac u trenutku postizanja gola nije bio u ofsajdu, ali jeste samo nekoliko trenutaka ranije kada je lopta došla do asistenta Mesija. Bilo je očigledno da je Vidal iz ofsajd pozicije došao u situaciju da postigne gol, ali sudija to nije tako video.

Tada je izgledalo da će Barsa slomiti Betis, ali su Andalužani imali još jedan ekspresan i čudesan odgovor. Prvo je Rakitić isključen zbog gtrubog starta, a onda je nekadašnja nada španskog fudbala Serhio Kanales pogodio posle još jednog prodora i asistencije neverovatnog Žuniora Firpa.

Ali još nije bilo gotovo! U nadoknadi vremena su Laos i VAR tehnologija priznali još jedan sumnjiv gola. Međutim, nije bilo vremena da Betis prokocka prednost i zasluženo je odneo tri boda sa Nou Kampa.

Barsa sada ima samo bod više od Atletika i Alavesa.

ŠPANIJA 1  - 12. KOLO

Petak

Levante - Real Sosijedad 1:3 (1:0)
/Ćema 4 - Ernandez 73, Huanmi 77, Ojarzabal 83/

Subota

Valjadolid - Eibar 0:0

Hetafe - Valensija 0:1 (0:0)
/Pareho 79pen/

Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 3:2 (0:1)
/Tomas 61, Rodri 80 - Godin 90 - Vilijams 36 i 64/

Đirona - Leganes 0:0

Nedelja

Alaves - Ueska 2:1 (1:1)
/Džoni 41, Sobrino 68 - Gomez 35/

Barselona - Betis 3:4 (0:2)
/Mesi 68 penal, 90+2 penal, Vidal 79 - Firpo 20, Hoakin 34, Lo selso 71, Kanales 83/
18.30: (3,10) Rajo Valjekano (3,35) Viljareal (2,30)
18.30: (1,75) Sevilja (3,60) Espanjol (4,90)

20.45: (5,60) Selta (4,00) Real Madrid (1,60)

* Kvote su podložne promenama 


tagovi

Serhio Kanales

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara