"To je ta lopta"
"To je ta lopta"

Šou u Italiji! Trener Napolija grmi da Najki zimska lopta radi protiv njegove ekipe i Fjorentine

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.15. | 15:27

Da li će promena lopte imati uticaja u šampionskoj trci?

To je ta lopta

Teške noge, loš teren, vrućina i hladnoća, pritisak navijača i medija, zakasnele plate i premije… Svakakvih izgovora smo se naslušali kada fudbaleri i treneri objašnjavaju zašto ne igraju onako kako se očekuje.

Izabrane vesti

Ali da ekipa igra dobro i da pobeđuje, a da se žali na loptu s kojom se igra - to već nismo čuli.

A upravo takav slučaj nam stiže iz Italije. Napolijev trener Mauricio Sari grmi na čelnike lige i kompaniju Najki koja je dizajnirala loptu s kojom se igra. Konkretno, model Ordem 3 Hi-Vis specijalizovan za igranje fudbala po zimskim uslovima.
“U prvih osam prvenstvenih kola moja ekipa je postigla 18 golova. To je bilo dok se koristila letnja lopta. A onda su promenili loptu na zimski model i dali samo samo četiri gola za 360 minuta. Lopta se ne kotrlja kao što bi trebalo, komplikuje posao igračima, a najviše su kažnjeni oni najtalentovaniji kojima je potrebno više vremena da barataju sa njom i da je kontrolišu u driblinzima”, žali se Napolijev trener Mauricio Sari.

Da njegovi argumenti imaju smisla, govori i podatak o učinku Napolija u Ligi Evrope. Tamo se koristi Adidas lopta sa kojom je Napoli dao 16 golova u četiri utakmice. Inače pomenuti Najkijev model lopte se koristi u španskoj Primeri i u engleskoj Premijer ligi.

Sari smatra da ovakva lopta, neprijateljski nastrojena prema lepoti fudbala najviše kažnjava njegovu ekipu i Fjorentinu jer oba tima igraju tehnički doteran i lep fudbal.
“Verujte mi, ovo nije samo moje mišljenje. Još se mnogi treneri slažu sa mnom. Mi i Fjorentina najviše ispaštamo jer smo tehnički najbolji timovi. Pogotovo u poslednje vreme kada se igra sa zimskom loptom, a temperature su visoke i nisu zimske. Da mi je samo znati ko je testirao ovu loptu…”, ljut je strateg Napolitanaca. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ANapoliNajkiMauricio SariloptaItalijaFjorentinaEvropaAdidas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara