Spaleti ima lošiji start od De Bura, Juve ide na +8 posle četiri kola?!

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.09.18. | 12:59

Drma se klupa iskusnog stručnjaka...

Ozbiljna pojačanja, ozbiljna euforija, ozbiljne ambicije... Ali Interu ne ide na ide. Šokantan poraz juče popodne na Đuezepe Meaci od Parme (0:1), snažno je uzdrmao temlje slavnog kluba čiji se ciljevi polako gube u magli već posle četiri odigrana kola u Seriji A. Da, dobro ste pročitali, nakon svega 360 minuta igre u novoj sezoni Juventus je u prilici da najvećem konkurentu za titulu - ili se bar očekivalo da će tako biti uoči starta šampionata - pobegne na ogromnih plus osam. 

Stara dama danas igra protiv Sasuola i apsolutni je favorit, ali nije to najgora stvar po Nerazure. Alegrijev tim ima relativno lagan raspored do kraja meseca (Frozinone i Bolonja uoči derbija sa Napolijem), dok Spaleti s ovakvom formom i ovakvim ambijentom u i oko kluba teško da može da se nada maksimalnom učinku u naredne dve runde protiv zahuktale Sampdorije i uvek neugodne Fjorentine. 

Izabrane vesti

Na sve to pred Interom je povratnički debi u Ligi šampiona i to protiv Totenhema. 

Zbog svega toga Lučano Spaleti pozvan je sinoć na hitan sastanak sa sportskim direktorom Pjerom Ausiliom. Mediji nisu objavili o čemu se pričalo iza zatvorenih vrata, ali svakako da možemo da pretpostavimo da se iskusnom stručnjaku drma fotelja. Pa ako još izgubi u utorak od Totenhema...

U svakom slučaju Spaleti je zaista loše otvorio sezonu i s razlogom je na meti kritika. Biće dovoljan ovakav podatak: njegov učinak u prva četiri kola jednak je kao Gasperinijev iz 2011 - četiri boda iz prva četiri meča. Đan Pjeru Gasperiniju glave je došao poraz od Novare (1:3), a prethodno je izgubio i u Ligi šampiona od Trabzona. Nije dovoljno? Od Spaletijevog starta bolji je čak i onaj De Burov! Sa Holanđaninom na klupi Inter je u prva četiri kola 2016. sakupio sedam bodova i uspeo je tuče Juventus sa 2:1. To je do danas poslednji trijumf Intera nad velikim rivalom. Frank de Bur otpušten je nakon 85 dana, posle poraza od Sampdorije. 

Spaletiju, zanimljivo, posle Totenhema , sledi gostovanje u Đenovi.  


tagovi

Lučano SpaletiPjero Auzilio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara