"Čileanci"
"Čileanci"

Španci nisu svesni šta ih čeka večeras! (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.06.14. | 11:09

Čileanci su bukvalno okupirali Rio de Žaneiro, rešeni da zadaju ključni udarac svetskim šampionima i naciji koju, blago rečeno, mrze

Izabrane vesti

Zastava dugačka 50 metara, bubanj prečnika jedan metar i kolona u kojoj je bilo 4.000 navijača. Juče su na Kopakabani Čileanci najavili ono što njihova zemlja čeka godinama. Ma šta godinama?! Decenijama!

U prethodnih skoro pola veka su samo dva puta prošli grupnu fazu takmičenja na Mundijalu i na prvoj nokaut stepenici su ih zaustavljali Brazilci, u oba navrata.

Ali euforija među njihovim navijačima nikada nije bila veća. Pobeda u prvom kolu nad Australijom im je dala krila, a poraz Španije od Holandije im nahranio dušu pred ključni duel s Crvenom furijom.

Večeras je došao trenutak za okršaj s nacijom koju Čileanci najmanje vole. Da ne kažemo - mrze. Osim što bi im pobeda donela plasman u osminu finala, značila bi i eliminaciju reprezentacije koja dominira svetskim i evropskim fudbalom.

Zastava Čileanaca

Zagrevanje na plaži

Zato je u Rio de Žaneiro pred večerašnji okršaj na Marakani stiglo oko 50.000 Čileanaca što ih čini najbrojnijom navijačkom armijom u Riju posle domaćina. Argentinci polako napuštaju grad, ali ga Čileanci osvajaju. Sinoć su na šetalištu pokraj Kopakabane napravili takav spektakl da je i vojska morala da dođe i raskrči gužvu. Potpuno su blokirali saobraćaj dok su prolazili u korteu, a usput su im se pridruživali i navijači ostalih reprezentacija. Grmelo je sve od pesme Čileanaca, a mi smo snimili delić atmosfere pokraj Kopakabane.

Večeras se očekuje da na Marakani sve bude u znaku crvene boje, ali ne i Crvene furije... Čileanci su spremili pakao za svetske prvake!

Mislite li da mogu da im se ostvare želje? Kvota na njih je čak 5,40!

(Foto: Aleksandar Gligorić, MOZZART Sport)


tagovi

reprezentativni fudbalMundijalskiDnevnikmeđunarodni fudbalJužna AmerikaČileBrazil2014CBrazilBrazil2014Aleksandar Gligorić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara