""
""

Spektakl kakav Skoplje nikad nije videlo

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.08.17. | 10:35

Real Madrid i Mančester Junajted od 20.45 časova odlučuju o pobedniku Superkupa u prestonici Makedonije

Veliko je zlopamtilo Žoze Murinjo. Činjenica je da ga i dalje peče onaj turbulentni rastanak sa upravom madridskog Reala pre četiri godine - što je i apostrofirao na proteklim konferencijama - a poznajući karakter Posebnog, učiniće sve da se osveti bivšem klubu u okviru finala evropskog Superkupa na stadionu Filip II u Skoplju (utorak, 20.45).

Izabrane vesti

Mančester Junajted se osvajanjem Lige Evrope, odnosno direktnim plasmanom u Ligu šampiona, vratio na fudbalsku mapu Starog kontinenta što je samo olakšalo građenje velikog projekta koji je započet dovođenjem Pola Pogbe, Zlatana Ibrahimovića, Erika Baija i Henrika Mhitarjana. Bili su Crveni đavoli široke ruke i ovoga leta - za Romelua Lukakua, Nemanju Matića i Viktora Lindelefa iskeširana je slična suma (oko 200.000.000 evra), a imajte na umu da je prelazni rok još uvek u toku. Od važnijih fudbalera otišli su Vejn Runi (Everton) i Zlatan Ibrahimović (slobodan igrač).

MOZZART KVOTE>>> Real Madrid - Mančester Junajted: 1 (2,05), X (3,45), 2 (3,60)

Murinjo je rotirao sastav na pripremama, ali za očekivati da je da protiv Reala izvede najjači tim u ovom trenutku. Erik Baji i Fil Džons su suspendovani, Luk Šo i Ešli Jang i dalje roviti, Markos Roho je povređen. Timoti Fosu-Mensa odlazi na pozajmicu u Kristal Palas, a šansu bi mogao da dobije i Huan Mata, iako je pod znakom pitanja jer se oporavlja od povrede.

Što se tiče Real Madrida, za Zinedina Zidana je najvažnije saznanje da je Kristijano Ronaldo spremniji nego ikad pred večerašnji okršaj, uprkos tome što je imao dugačak odmor zbog Kupa konfederacija. Ipak, očekuje se da ga francuski stručnjak neće forsirati, te da će mesta u navali biti povereno Karimu Benzemi, Marku Asensiju i Isku. Navodno, portugalski superstar uskočiće samo ako bude frka. Ostavlja se mogućnost da će utakmicu započeti i Geret Bejl sa kojim Žoze Murinjo otvoreno flertuje.

Čisto da podsetimo, Real Madrid je u dosadašnjem toku prelaznog roka pazario samo levog beka Atletiko Madrida Tea Ernandeza i mladog reprezentativca Španije Danija Sebaljosa (Betis) za oko 50.000.000 evra. Otišli su Alvaro Morata (Čelsi), Danilo (Mančester Siti), Hames Rodrigez (Bajern Minhen), Marijano Dijaz (Lion), Fabio Koentrao (Sporting), Pepe (Bešiktaš), Dijego Ljorente (Real Sosijedad) i Burgi (Alaves). Manje-više svi oni koji su bili na margini ili dobijali šansu iz drugog plana.


REAL MADRID - MANČESTER JUNAJTED (20.45)

Arena: Filip II, Skoplje
Kapacitet: 32.000
Sudija: Đanluka Roki (Italija)

REAL MADRID (4-3-3): Navas - Karvahal, Ramos, Varan, Marselo - Kros, Modrić, Kazemiro - Isko, Benzema, Asensio.

MANČESTER JUNAJTED (4-3-3): De Hea - Valensija, Smoling, Lindelef, Darmijan - Matić, Erera, Pogba - Mhitarjan, Lukaku, Marsijal.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoZinedin ZidanUEFA SuperkupReal Madridmeđunarodni fudbalLiga šampionaLiga EvropeEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara