""
""

Spektakl kao kada su igrali Kovačević, Petković, Šaula, Govedarica... Zvezda testira šampionske ambicije Vojvodine!

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.09.16. | 10:28

Večerašnji meč na stadionu Crvene zvezde (19.00 časova TV Arena) možda će do kraja da ogoli istinu jesu li ratnici Nenada Lalatovića tim sposoban da stremi najvišim ciljevima

Kao nekad kada su sa jedne strane igrali Dejan Petković, Darko Kovačević i Goran Đorović, a sa druge Šaula, Govedarica, Pantelić... Imala je Vojvodina blistavih momenata u novijoj istoriji, perioda kada se činilo da će skinuti epitet večitog trećeg, ali jedinstven stav javnosti glasi: od 1995.godine Stara Dama srpskog fudbala nije bila bliža decenijskom cilju da razdvoji večite rivale...

Večerašnji meč na stadionu Crvene zvezde (19.00 časova TV Arena) možda će do kraja da ogoli istinu jesu li ratnici Nenada Lalatovića tim sposoban da stremi najvišim ciljevima. Činjenica je da derbi prvog dela sezone (makar kada je reč o plasmanu) Vojvodina dočekuje u boljem momentu od aktuelnog šampiona. Crveno-belu dominaciju nagrizao je evropski podbačaj, a poraz u derbiju ogolio je istinu da tim sa Marakane nema arsenal ubitačnog oružja kao pre 12 meseci. Uostalom, Vojvodina dolazi kao lider Superlige, kao aposlutni hit koji je trenerskim rukopisom ukrasio Zvezdin đak Nenad Lalatović.

Izabrane vesti

Taj buran Lalatovićev temperament postao je simbol Vojvodine koja je pod njegovim vođstvom odbacila sve anomalije ravničarskog mentaliteta. Novosđani, koji su neporaženi ove sezone, imaju sve što Crvena zvezda u prethodnom periodu nije imala. Tempo igre, borbu do poslednjeg krampona i lakta, trkačku nadmoć nad svim rivalima.

Ipak, Zvezda će igrati za ponos i smirivanja tla. Nema sumnje da bi novi neuspeh alarmirao sve instance bliske klubu iz Ljutice Bogdana, možda i proizveo pitanja o tome može li ova generacija Crvene zvezde da dobije jedan bitan meč. I pored toga što su psihološki smirivali igrače jasno je da i ljudi iz sportskog sektora crveno-belih znaju da bi poraz na crveno-belu stranu Topčiderskog brda doneo miris katastrofe.

KVOTE KLADIONICE MOZZART ZA DUEL CRVENE ZVEZDE I VOJVODINE

„Oni su pod velikim pritiskom. U Zvezdi se poraz doživljava kao velika katastrofa. U Vojvodini toga nema. Videćeo kako će se oni izboriti sa imperativima. Mi smo prvi na tabeli i do sada smo jedini neporaženi superligaš. Na poslednjem gostovanju u Beogradu smo slavili sa 3:1. Možemo da budemo hrabri i ambiciozni“, poručio je trener Novosađana Nenad Lalatović.

Vojvodina je prošle sezone prekinula Zvezdin niz od 24 pobede, zatim je u plej-ofu trijumfovala u Beogradu. Dakle, imaće crveno-beli dovoljno razloga da probude usnule motive i ne odrade meč kao da je samo jedan u nizu. Moraće domaćin da pokaže da javnost ne treba nikada da otpisuje srce šampiona.
„Ne verujem da će Vojvodina da se otvori. Čekaće šansu iz kontri. Krivo nam je zbog poraza od Partizana, ali daleko od toga da smo uzdrmani. Vojvodina ima respektabilan tim, ali smo kvalitetniji i to moramo da pokažemo“, jasan je vezista crveno-belih Marko Poletanović.

Stručni štab Crvene zvezde neće moći da računa na Zorana Rendulića. Mada i da je iskusni defanzivac u kombinaciji teško da bi se menjao tandem štopera Luković – Le Talek. Oni će imati vraški težak zadatak da zaustave brzu transformaciju Novosađana.

Crvena zvezda je prema kvotama kladionice MOZZART favorit u večerašnjem meču. Kec plaća 1,55, a ako verujte u pobedu Vojvodine možete da probate dvojku koja vredi 5,90. Derbi srpskog prvenstva nalazi se i u našoj specijalnoj ponudi Trostruki superpar.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Dejan Santrač

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Manojlović – Petković, Le Talek, Luković, Ristić – Poletanović, Donald, Srnić, Kanga, Ruiz, Vijeira.

VOJVODINA (4-1-4-1): Kordić – Lakićević, V. Kovačević, Planić, Antić – Maksimović, Paločević, Jovančić, Meleg, Malbašić – Trujić.

(Foto Star Sport, MN Press)

 

tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaNikola TrujićNenad LalatovićMičel DonaldMarko PoletanovićEvropaFK Crvena zvezdaAleksandar Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara