""
""

SPEKTAKL! Ova Valensija je nešto posebno! Sevilja rastavljena na sitne delove (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.10.17. | 20:25

Dve Guedesove majstorije i duh Marija Kempesa u Simoneu Zazi

Zaigralo je srce mnogim fudbalskim nostalgičarima kada su videli rađanje nove Valensije posle nekoliko sumornih i tmurnih godina. Sada, svi oni što pamte srećna vremena Slepih miševa mogu da skaču od uzbuđenja, jer ova Valensija je zaista nešto posebno! Jer, ne samo da igra najatraktivniji fudbal u Evropi, već melje sve redom! 

Izabrane vesti

Kaznena ekspedicija Marselina Torala utefeterila je i petu uzastopnu pobedu u šampionatu, a na oštrici mača našla se nemoćna Sevilja - 4:0! 

Čuda pravi Valensija ove sezone. I deluje kao da je spremna da se konačno vrati u sam vrh španskog fudbala i zajedno sa madridskim Atletikom postane dostojna opozicija večitim vladarima - Barseloni i Realu. Više nego ikada u ovoj deceniji Valensija izgleda kao tim sposoban za najviše domete. Kao u ona srećna vremena s početka ovog veka, ili krajem prve decenije. 

Toliko ozbiljno izgleda da ni Sevilja nije imala mnogo šta da traži na krcatoj Mestalji. Gledati ovu Valensiju je pravo uživanje, zato se Sevilja nije dobro provela. 

Gotovo celo poluvreme gosti iz Andaluzije uspeli su da izdrže gromovske udare naelektrisanog protivnika. I, bilo je dobro sve dok loptu pod svoje nije uzeo Gonsalo Guedes i po ko zna koji put za ovo kratko vreme pokazao da ga je Valensija preporodila! Dva vrhunska driblinga, dve finte i projektil koji na dvojica golmana ne bi odbranila. A Valensija se tek zagrevala. 

Zagrevala, jer je onda na scenu stupio fantastični Simone Zaza, nošen duhom legendarnog Marija Kempesa! Zašto to tvrdimo? Zato što je ove večeri postao drugi stranac u istoriji Valensije kome je za rukom pošlo da u pet uzastopnih utakmica postigne gol. I ne samo to - Simone Zaza je postigao gol iz poslednjih sedam šuteva u okvir gola! Baš kao i Guedes, Zaza je takođe pronašao sebe u Valensiji i počeo da zatrpava protivničke mreže baš kao u nekim lepšim vremenima u Italiji. 

Sevilja nije uspela da sačuva obraz, već je umalo prošla kao i gradski rival Betis, kome je Valensija strpala čak šest golova! Doduše, euforična publika na Mestalji morala je da sačeka poslednjih pet minuta utakmice kako bi se opet radovala. A onda je usledio blickrig zbog koga igrači Sevilje nisu mogli da sakriju bes i nezadovoljstvo! 

Dve školski odigrane kontre i dva prelepa gola u režiji Santija Mine i Gonsala Guedesa, čoveka koji je definitivno obeležio ovu utakmicu sa dva pogotka i asistencijom. U Pari Sen Žermenu mogu samo da zadovoljno trljaju rukama. 

Sve ono što smo imali prilike da vidimo na Mestalji, svaka akcija je bila gotovo perfektno odrađena, a Seviljina odbrana ostala je na pravoj vetrometini. Srećom po njih, pa rezultat nije bio ubedljiviji...

PRIMERA - 9. KOLO

Subota:

Levante - Hetafe 1:1 (0:0)
/Morales 62 - Fajr 58/

Betis - Alaves 2:0 (1:0)
/Sanabrija 13, Ruano 75ag/

Valensija - Sevilja 4:0 (1:0)
/Guedes 43, 90+2, Zaza 51, Mina 86/

20.45: (1,05) Barselona (14,0) Malaga (35,0)

Nedelja:

12.00: (1,55) Viljareal (4,10) Las Palmas (6,00)
16.15: (3,70) Selta (3,40) Atletiko Madrid (2,05)
18.30: (2,65) Leganes (3,00) Atletik Bilbao (2,90)
20.45: (1,10) Real Madrid (11,0) Eibar (19,0)

Ponedeljak:

20.00: (1,80) Real Sosijedad (3,60) Espanjol (4,60)
21.00: (2,15) Deportivo La Korunja (3,35) Đirona (3,50)

*Kvote su podložne promenama


tagovi

EvropaGonsalo GedesPrimeraSanti MinaSeviljaSimone ZazaŠpanijaValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara