"Musa Sou i Dirk Kajt vodili Fenerbahče do pobede"
"Musa Sou i Dirk Kajt vodili Fenerbahče do pobede"

Spektakl u Istanbulu: Demirel se brukao, al’ je Fener Sivas tukao! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.12.14. | 20:55

Musa Sou postigao je dva pogotka u trijumfu turskog velikana nad Sivasom - 4:1

Musa Sou i Dirk Kajt vodili Fenerbahče do pobede

Kanarinci su ponovo lideri u Turskoj! Fenerbahče je razneo Sivaspor na svom terenu u 13. kolu turske Superlige - 4:1  i izbio na čelo tabele makar do sutra, kada najveći rival Galatasaraj igra svoj meč ove runde! Velike greške golmana Volkana Demirela umalo su koštale Fener bodova, ali je sjajni Musa Sou sa dva gola doneo trijumf domaćinu.

Izabrane vesti

Turci su ponovo priredili spektakl, kao što su nas i navikli! Već u trećem minutu istanbulski tim došao je do vođstva pošto se posle prekida u šesnaestercu gostiju najbolje snašao defanzivac Fenera Bekir Irtegun.

No, nisu se dugo radovali domaći navijači. Njihov golman Demirel bez veće potrebe izleteo je na tridesetak metara od svog gola u pokušaju da spreči kontru Sivasa, što je iskoristio Atif Čahečuhe koji je poravnao na 1:1.

Ipak, tim Ismaila Kartala pokazao je da je kvalitetniji od protivnika, te je golovima Muse Soua i Dirka Kajta do kraja prvog dela igre obezbedio dva gola prednosti pred nastavak.

Činilo se da će Fenerbahče rutinski privesti utakmicu kraju, ali umalo da meč ponovo postane neizvestan u uvodnim miutima drugog poluvremena i to krivicom - pogađate - Volkana Demirela. Iskusni čuvar mreže kiksnuo je još jednom, ovoga puta prilikom prekida, ali se Čahečuhe obrukao i nije uspeo da smanji zaostatak gostiju. Nije ni domaćin ostao dužan, pa je Emanuel Emenike nekoliko minuta kasnije promašio gol sa pet metara obrukavši se pritom.

Posle toliko promašaja neko je morao da pogodi, te je Musa Sou svojim drugim pogotkom na meču u 65. minutu otklanja svaku dilemu kada je reč o pobedniku okršaja na stadionu Šukru Saračoglu. Sivas je Istanbul napustio sa četiri lopte u mreži, a Fener je ostvario trijumf koji ga je lansirao na prvo mesto u turskoj Superligi - 4:1.

Fenerbahče sada ima 27 bodova i biće prvi na tabeli makar do sutra kada Galatasaraj igra svoj meč 13. kola, dok Sivas ostaje u zoni ispadanja sa 10 bodova i zauzima 16. poziciju na tabeli.

Turska Superliga, 13. kolo:

Fenerbahče - Sivas 4:1
/Irtegun 3, Sou 14, 65, Kujt 39 - Čahečuhe 13/

Subota:

12.30 Basakšehir - Balikesir
15.00 Akhisar - Genčlerbirligi
18.00 Kasimpaša - Eskišehir
18.00 Konja - Galatasaraj

Nedelja:

12.30 Karabuk - Bursa
15.00 Mersin - Erčijes
18.00 Gacijantep - Bešiktaš

Ponedeljak:

19.00 Trabzon - Rize

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dirk KajtEvropaFenerbahčeMusa SouSivasporSuper ligTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara