""
""

Spektakularno popodne u Cvajti: Grifo dva komada za minut, golčina za pamćenje i lob sa 16 metara koji je rešio veliki derbi

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.10.15. | 15:32

U Bohumu se igralo do 99. minuta

Cvajta ume da nas prijatno iznenadi do te mere da su neretko njene utakmice atratktivnije od Bundeslige, a jedan od takvih slučajeva dogodio se danas! U velikom derbiju Lajpcig je savladao Bohum sa 1:0 fantastičnim pogotkom Sabicera, Frajburg je demolirao Grojter sa 5:2, dok je Hajdenhajm uz mnogo muke srušio fenjeraša iz Duizburga i s nova tri boda uključio se u borbu za sam vrh.

Derbi nije bio preterano lep za gledanje, ali gol Sabicera u 65. minutu svakako je nešto zbog čega je vredelo gledati ovu utakmicu. Mladi Austrijanac koji je letos stigao iz Salcburga dobio je loptu na ivici šesnaesterca od Forsberga, namestio se, i kada su svi očekivali centaršut on se odlučio na udarac, a lopta je u visokom, ali idealnom luku preskočila golmana Lutea i zarila se u njegovu mrežu. Perfekcija!

Izabrane vesti

Bohum je možda čak bio i bolji do tog trenutka, ako ništa drugo više je i konkretnije napadao, ali gosti iz Lajpciga još jednom su potvrdili da su konačno naučili da igraju na rezultat, a to im je prekopotrebno u nastojanjima da im se ne ponovi brodolom iz prošle sezone kada kao prvi favoriti nisu uspeli da uđu u Bundesligu. Red Bulov tim ove godine je još jači i polako stvari dolaze na svoje mesto. S ova tri boda Lajpcig ih ima 20 i konačno se dokopao trećeg mesta.

Velika se borba vodila do samog kraja u Bohumu, domaćin je silovito napadao, međutim, gosti su uspeli da odbrane. Zanimljivo, igralo čak devet minuta nadoknade, što je potpuno nepojmljivo za nemačke terene...

Zahvaljujući trijumfu Lajpciga u derbiju, Frajburg se vratio na prvo mesto i to potpuno zasluženo, pošto je poptuno razmontirao Grojter Firt - 5:2. Italijan Vinćenco Grifo blistao je s dva pogotka u svega šezdesetak sekundi. Njegov prvi pogodak sa 25 metara iz slobodnjaka pravo je malo remek delo, a drugi je postigao samo što su gosti krenuli sa centra. Oteo je jednu loptu ispred šesnaesterca - odigrao doduše tom prilikom i rukom - i sam završio akciju. Bili su to pogoci za 3:0 i 4:0. Poslednji gol za Frajburg delo je prvog strelca lige Nilsa Petersena. To je njegov deseti pogodak u 11 kola. 

Detelinari su u finišu samo uspeli da ublaže blamažu...

Najmanje uzbuđenje bilo je na susretu Hajdenhajm - Duizburg, ali kada je Skarke (bomba sa oko 20 metara) postigao pobedonosni gol u 83. minutu nastala je radost kakava se retko viđa i na terenima u Južnoj Americi. Ovom golu prethodio je možda i promašaj dosadašnjeg dela sezone koji je delo Grotea. Vezista Duizburga našao se oči u oči sa čuvarom mreže domaćina i uspeo je da sa četiri metra, dok je lopta mirovala na zemlji, prebaci prečku?! 

Na tabeli vodi Frajburg sa 24 boda, slede ga Bohum (21) i Lajpcig (20), a za njima su u samo dva boda smešteni Sankt Pauli, Sandhauzen, Hajdenhajm, Braunšvaj i Grojter Firt.

CVAJTA - 11. KOLO

Petak:
Paderborn - Braunšvajg 2:0 (1:0)
/Štopelkamp 18, Pošvic 82/

Dizeldorf - Bilefeld 1:0 (1:0)
/Hesl 24ag/

Sandhauzen - Kajzerslautern 1:0 (1:0)
/Vučur 39ag/

Subota:
Nirnberg - FSV Frankfurt 1:1 (0:0)
/Šopf 57 – Dedić 90+2. penal/

Union Berlin - Sankt Pauli 3:3 (2:1)
/Zejnulahu 42, Thijel 45, Kesel 90+4 – Sobota 22, Hornšuh 54, Dudžiak 72/

Nedelja:
Frajburg - Grojter Firt 5:2 (1:0)
/Hen 45, Filip 55, Grifo 60, 61, Petersen 74 - Frajs 68, Beriša 88/

Bohum - RB Lajpcig 0:1 (0:0)
/Sabicer 65/

Hajdenhajm - Duizburg 1:0 (0:0)
/Skarke 83/

Ponedeljak:
20.15: Minhen 1860 – Karlsrue

(FOTO: Action Images) 


tagovi

NemackaHajdenhajmgrojter firtFrajburgEvropaDuizburgCvajtaBundesliga 2BundesligaBohum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara