"Spisak Argentinaca"
"Spisak Argentinaca"

Spisak reprezentacije Argentine: Vratio se Dibala, izbačen Iguain! Nema Teveza, ni Kalerija, tu su dve opasne „duge devetke“

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.08.16. | 09:41

Novi selektor Edgaro Bauza vratio u reprezentaciju Martina Demikelisa i Pabla Zabaletu

Spisak ArgentinacaNovi selektor  - nova reprezentacija! Argentinci nastavljaju dalje sa Edgarom Bauzom, koji je po hitnom postupku vratio u državni tim Lionela Mesija, istovremeno napravio nekoliko promena u selekciji koja početkom septembra igra još dve utakmice kvalifikacija za Prvenstvo sveta u Rusiji 2018.

U odnosu na junski Kopa Amerika, novi selektor je u najjači tim vratio Paula Dibalu. Napadač Juventusa propustio je kontinentalni kup, odlukom prethodnog selektora Herara Tata Martina, međutim, novi je odlučio da ispravi nepravdu prema 23-godišnjem špicu iz Kordobe i vrati ga na spisak na kome je 27 imena.

Izabrane vesti

IguainNajveće iznenađenje je što na njemu nema Gonzala Iguaina. Sveži špic Juventusa ispao je iz konkurencije jer je Bauza procenio da je za obe strane bolje da se posveti obavezama u klubu. Do takvog zaključka, navode argentinski mediji, Bauza je došao posle telefonskog razgovora sa Pipitom u kome je shvatio da je doskorašnji golgeter Napolija pod žestoko lupom javnosti,ne samo zbog transfera vrednog 90.000.000 evra već i zbog nekoliko kilograma viška, pa dok se ne „steše“ nema potrebe da igra za reprezentaciju.

Bauza u špicu ne računa ni na veterana Karlosa Teveza, izenanđenje je da na spisku nema novog fudbalera Vest Hema Džonatana Kalerija, već je selektor odlučio da pozove dve južnoameričke „devetke“. Jedan je Lukas Alario, strelac 11 golova na 26 utakmica za River Platu prošle sezone, a drugi Lukas Prato iz brazilskog Atleitko Mineira, za koga kažu da je po stasu i stilu igre „isti Iguain“.

BauzaZanimljivo je istaći da je Edgardo Bauza u reprezentaciju vratio štopera Martina Demikelisa i desnog beka Pabla Zabaletu (nisu igrali na Kopa Amerika), dok će narednu akciju propustiti Ezekijel Laveci, jer je na prethodnom turniru zadobio povredu od koje se još oporavlja.

Spisak reprezentacije Argentine:

Golmani: Serhio Romero (Mančester Junited), Mariano Anduhar (Estudijantes), Nahuel Guzman (Tigres);
Defanzivci: Fakundo Ronkalja (Selta), Mateo Musakio (Viljareal), Ramiro Funes Mori (Everton), Emanuel Mas (San Lorenco), Markos Roho (Mančester Junited), Martin Demikelis (Espanjol), Pablo Zabaleta (Mančester Siti), Gabrijel Merkado (Sevilja), Nikolas Otamendi (Mančester Siti);
Vezisti: Matijas Kraneviter (Atletiko Madrid), Havier Maskerano (Barselona), Lukas Bilja (Lacio), Augusto Fernandez (Atletiko Madrid), Ever Banega (Inter), Havijer Pastore (PSŽ), Erik Lamela (Totenhem), Nicolas Gaitan (Atletico Madrid), Anhel Di Marija (PSŽ);
Napadači: Lionel Mesi (Barselona), Anhel Korea (Atletiko Madrid), Lukas Prato (Atletiko Mineiro), Serhio Aguero (Mančester Siti), Paulo Dibala (Juventus) i Lukas Alario (River Plata).

Posle šest kola južnoameričkih kvalifikacija za SP u Rusiji, Argentina se nalazi na trećem mestu tabele (dalje idu prve četiri reprezentacije, peta će u baraž), a njeni naredni rivali su Urugvaj (2. septembra u Mendozi) i Venecuela (7. septembra u Meridi).

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija ArgentinePaulo Dibalameđunarodni fudbalLukas PratoLukas AlarioKarlos TevezGonzalo IguainEvropaEdgardo BauzaDžonatan KaleriArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara