Luis Enrike i Marko Asensio
Luis Enrike i Marko Asensio

Spisak Španije: Opet nema Đordija Albe! Vratio se Pako, debituje Džoni Kastro

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.10.18. | 12:24

Luis Enrike vratio u reprezenatciju Kokea i Bartru, povredio se Dijego Kosta

Preokret na Vembliju protiv Engleske, pa šestica Hrvatima u Elčeu, a onda i niz povreda zbog kojih Luis Enrike ne može da računa na najjači sastav u oktobarskom terminu namenjenom reprezentativnom fudbalu. Zato je selektor Španije morao da napravi četiri izmene u odnosu na prethodni spisak, pa su na današnjem od 23 imena jedan debitant i trojica povratnika.

Pod zastavu se najpre vratio Koke, kako bi stao na loptu pošto Isko mora na operaciju, zatim bek Mark Bartra da nadomesti odustvo takođe povređenih Danija Karvahala i Serđa Roberta, za dobre igre u napadu Borusije nagrađen je Pako Alkaseri to verovatno u poslednji čas, jer je sinoć na meču sa Brižom povređen Dijego Kosta – dok će Injiga Martineza odmeniti novajlija Džoni Kastro, koga su sjajne partije u dresu Vulverhemptona na premijerligaškim terenima preporučile za prijateljski susret sa Velsom (11. oktobra u Kardifu) i duel sa Englezima u Sevilji četiri dana kasnije u okviru Lige nacija.

Izabrane vesti

Kako se taj meč igra na stadionu „Benito Viljamarin“ priliku će osim Marka Bartre imati još jedan član Betisa, golman Pau Lopez.

Inače, uprkos slabim rezultatima Reala s početka sezone, Luis Enrike je pozvao četvoricu „kraljevića“, a interesantno je da je „svoju“ Barselonu ostavio sa jednim igračem u reptrezentaciji, Serhiom Busketsom, pošto ni za prethodno ni za ovo okupljanje nije zvao levog beka Đordija Albu.

SPISAK REPREZENTACIJE ŠPANIJE

Golmani: Kepa Arizabalaga (Čelsi), David de Hea (Mančester junajted), Pau Lopez (Betis);
Defanzivci: Hose Luis Gaja (Valensija), Markos Alonso (Čelsi), Raul Albiol (Napoli), Naćo Fernandez (Real), Serhio Ramos (Real), Mark Bartra (Betis), Cezar Aspilikueta (Čelsi), Džoni Kastro (Vulverhempton);
Vezisti: Serhio Buskets (Barselona), Rodri (Atletiko Madrid), Koke (Atletiko Madrid), Dani Sebaljos (Real), Tijago Alkantara (Bajern), Saul Nigez (Atletiko Madrid);
Napadači: Marko Asensio (Real), Alvaro Morata (Čelsi), Rodrigo (Valensija), Suso (Milan), Jago Aspas (Selta), Pako Alkaser (Borusija Dortmund).

FOTO: Action images


tagovi

Luis EnrikeLiga nacijaDžoni KastroKokePako AlkaserMark Bartra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara