""
""

SPORT: Rukometaši Srbije ipak idu na SP?

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.11.14. | 08:09

Orlovi prvi na listi čekanja pošto su izgleda od takmičenja odustali Bahrein i UAE

Rukometna reprezentacija Srbije i dalje ima šanse da se nađe na Svetskom šampionatu u Kataru! Kako tvrdi Ahram, a prenosi beogradski Sport, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati odustali su od učešća na SP, pa se među kandidatima nalazi i selekcija naše zemlje.

Kao razlog neodlaska na SP ove dve reprezentacije navode činjenice da nisu dobile zeleno svetlo od vlasti da mogu da putuju u Katar. Problem je u tome što se između Katara i ostalih zemalja Persijskog poluostrva vodi politički spor, pa tako selekcije koje su obezbedile vizu za SP, ne žele da učestvuju.

Izabrane vesti

Po svemu sudeći, zamene će da se traže u Evropi. Naime, pored Južne Koreje, koja je bila peta na Azijskim igrama, sledeća najbolje rangirana selekcija koja nije u sukobu sa Katarom je devetoplasirani Japan. Posle odustajanja Australije, umesto koje je „vajld karta” poslata Nemcima, bunili su se Islanđani. Neko bi rekao s pravom, neko ne. Tek, tada je u obzir uzeta svetska rang lista, na kojoj su Panceri prvi. I nama bi ovaj kriterijum išao na ruku. Srbija je četvrta na rang listi IHF, ili prva posle onih koji su već obezbedili učešće na SP. Istina, delimo mesto sa Mađarima, ali oni su nam se pridružili. Mi smo starosedeoci. Ako se traži samo jedan putnik, umesto Bahreina, eto nas u Kataru, piše Sport.

"Ne radujem se što neko neće igrati na prvenstvu, jer to treba da je sportska stvar, takmičarska, izborena na terenu. Međutim, ako je već tako, naravno da ćemo da pratimo i pokušaćemo da mi budemo ti koji će da dobiju šansu. Možda je sportsko rešenje i nešto poput olimpijskih kvalifikacija, neki brzi, kvalifikacioni turnir. Ako su neki drugi oblici odlučivanja, apleujemo da to bude rang lista IHF", istakao je u izjavi za Sport predsednik RSS Velimir Marjanović.

(foto: MN Press)


tagovi

rukometsp u kataru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara