"kome će odzvoniti na Kipru? "
"kome će odzvoniti na Kipru? "

Sprema se seča u Zvezdi: Koga neće ogrejati kiparsko sunce?

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.01.16. | 09:39

Vise Gavrić, Matos, Stojanović, Vered...

kome će odzvoniti na Kipru? U senci potrage za kvalitetnim rešenjem na poziciji štopera stručni štab Crvene zvezde ima još jednu brigu. Odgovorni iz Ljutice Bogdana moraće do odlaska na drugi deo priprema koji je zakazan za 1.februar da redukuju broj igrača koji konkurišu za takmičarsku ekipu.

Na putu u Sloveniju pošlo je 34 igrača. Reklo bi prevelika cifra, obzirom da se očekuje da crveno-bele u narednih nekoliko dana pojačaju David Babunski, Damijan Le Talek i toliko puta pominjani štoper.
"Danas ćemo imati sastanak i videti na koga ozbiljno računamo za drugi deo sezone. Na kiparski Pafos trebalo bi da povedemo 26 igrača računajući i golmane", kaže sportaski direktor Crvene zvezde Blažo Raosavljević.

Izabrane vesti

Reklo bi se da je pred stručnim štabom nezahavalan zadatak. Naravno, situaciju bi trebalo da razjasni status Zvezdine dece. Talentovani omladinci Adžić, Ilić, Nikola Jovanović i Joveljić su dobili šansu da osete miris seniorskog tima tokom boravka na Kopru. Potez za svaku pohvalu, ali realnije je da pomenuti kvartet bude poslat na pozajmice i vredno skuplja seniorske minute.

Ono što svakako javnost najviše zanima jeste sudbina Idana Vereda i Bruna Matosa. Izraelac je jedan od onih koje sunce kiparskog neba neće ogrejati. Imao je zapaženu rolu protiv Kairata, ali je dolaskom Slavoljuba Srnića i Srđana Plavšića "zglajznuo" u drugi plan. Mučio se i sa povredama, a prema informacijama iz Izraela Makabi iz Haife mu nudi nastavak saradnje. U isti koš sa Veredom ide i Bruno Matos. Imao je nekoliko zapaženih partija tokom jeseni, ali nije bio na nivo stranaca koji prave razliku.
"Zvezda mora da ima strance koji prave razliku", rekao je nedavno generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Moraju na Marakani da vode računa i o kvoti stranaca, pošto je okviran plan da pojačanja stignu iz inostranstva. A viđeno pojačanje u veznom redu u liku Damjana Le Taleka moglo bi da utiče na status iskusnog Saše Stojanovića. Popularni Caki je u prvom delu jesenje sezone bio standardan, ali je izgubio mesto najviše zahvaljujući šampionskoj formi Mičela Donalda i Marka Grujića. Pomenuti tandem bi zajedno sa Le Talekom trebalo da čini trozubac na sredini terena u prolećnim bitkama. Kada se njima doda i Mihailo Ristić jasno je da će nekadašnji član PSV Ajndhovena imati limitiranu minutažu. Možda čak ni to.
"Pregovori sa Le Talekom traju i idu u dobrom smeru. Oni imaju svoje uslove, mi – naše. Treba da se usaglase neki detalji. Verujem da ćemo to brzo da završimo", jasan je Blažo Raosavljević.

Takođe, dolazak Babunskog trebalo bi da nekom od vezista iz postojećeg kadra utiče na status.
"Daleko od toga da je posao sa Babunskim završen. O svemu treba da se izjasni šef stručnog štaba", dodaje Radosavljević.

Eventualni odlasci Matosa i Vereda ostavili bi mogućnost Nenadu Gavriću da bude u rotaciji i predstavlja ispomoć Srniću, Plavšiću i Kataiju. Mada u Ljutice Bogdana treba definitivno da odluče šta će biti sa supertalentovanim Dušanom Živkovićem, momkom koji bi mogao da bude (ne)očekivan dobitak.

Kako bilo, pojedinci će biti na skeneru u naredna dva prijateljska meča u Sloveniji. Sprema se seča...

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša StojanovićNenad GavrićIdan VeredFK Crvena zvezdaBruno Matos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara